onsdag, augusti 11, 2010

Avundsjuka?

Tänkte på farstabadet förresten. Där finns ett rätt trevligt fik, och på dess långvägg ett rätt trevligt klotter (om nu klotter kan vara trevligt), föreställande Skalman, Bamse och Lille skutt.Nu, när jag vandrade dit, såg jag att den var uppblandad med annat klotter - fulare klotter. Var det så förut? Jag mindes inte, men hade en känsla av att i början på sommaren var målningen rätt intakt. Vissa åtgärder att måla över det nya klottret men att skona Bamse verkade ha vidtagits, men i slutänden målas nog hela rubbet över ändå, misstänker jag.

Bamseklottret var förmodligen beställt från början, men nu är det förstört. Det jag undrar är: Vad driver de som sabbar andras klotter (eller graffiti då) med sitt eget - nästan alltid mycket fulare - klotter? Det har jag ofta funderat över. Är det ren avundsjuka och missunnsamhet tro?
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 kommentarer:

Lensbabie sa...

Vad tråkigt sånt där med sämre "klotter" på bra "klotter" är.
Kanske det handlar om att synas, att synas mest.
Ha en bra dag :)

Lensbabie B-)

Johnny sa...

Lensbabie: Så är det nog. Ha en bra dag själv.

Elisabet sa...

Det är säkert därför. Det gäller att synas mest. I Malmö finns någon som kallar sig STEGO och hans stora bokstäver syns från hustak och väggar och då är det inte halvmetersbokstäver, utan stoooora.

Sen finns det såna som verkligen är duktiga, riktiga konstnärer, men då blir det som du säger ., deras alster målas snabbt över av någon med bara streck/tags, eller vad det heter, jag är inte så bevandrad på det området .-)

Såg på någon blogg, S o F:s kanske, om något samhälle i vårt land det var husgavlar som var målade .., så läckert!

Elisabet sa...

http://2bloggen.blogspot.com/2010/08/husgavelfasad-i-vedum.html

Här var det.
Men det är ju inte klotter, men jag det är kul ...

Johnny sa...

elisabet: Husgavelfasaden. Vad snyggt! En fresk.

MrArboc sa...

Den här finns i staden som gud glömde, Boden.

När jag var förbi där senast för ett par veckor sedan fanns det inte minst lilla "tag" eller annan förstörelse.

Johnny sa...

MrArboc: Grymt snyggt. De har varit smarta som har satt målningen högt upp, så att idioterna inte når dit och kan klottra.