fredag, augusti 20, 2010

Lite gråmörkt sådär

Just nu funderar jag en del på det där med kontrast i bilder. Kontrast innebär ju för det mesta att det är en tydlig skillnad mellan svart och vitt, antar jag, och inte bara en massa gråtoner. Jag vet med mig att jag inte är så jättebra på det där med hur kontrasten "bör" se ut i en bild, så jag funderar som sagt en del på saken.

De här tre bilderna tog jag runt halv två på eftermiddagen idag. Det är förvisso en hel del grått i bilderna här nedan - mörkt grått som gör att hela bilderna känns mörka - men jag har behållit det så eftersom jag tycker att det tillför en skön känsla av annalkande doom, typ.


Tillvaron sedd ur en väldigt liten människas perspektiv. Eller ett litet djurs. Eller någons som ligger däckad på marken.


Som bild betraktad kanske den här inte ser särskilt intressant ut. Dock tyckte jag det var lite kul att (fast det syns nog inte riktigt) man inte ser mannens huvud och att det på hållplatsreklamen står "Tatuerad torso". Mannen är inte tatuerad (vad jag kan se), men han är en torso.


Hade jag valt att klippa bort den högra husväggen samt skyltens högra del hade skylten sett ut att vara en del av huset till vänster på nåt vis, men jag lät bli.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Elisabet sa...

Jätteläckra bilder. Du har öga för sånt. Jepp.

Min lilla kamera är värdelös i skarpt dagsljus, då blir allt bara vitt.

Ibland bara grått och det är ingen vacker gråfärg ...

Johnny sa...

Elisabet: Kör bilderna genom picnik (http://www.picnik.com). Det finns ett "exposure"-knapp där, som kan fixa till med kontrast och sånt.

Plastfarfar sa...

...när du får dystopiska infall vet jag inte om jag tör titta

Johnny sa...

pf: Som tur är det bara bloggdystopi.