onsdag, september 29, 2010

En snutt ur: "Äventyret och figurerna"

Häromdagen gick jag iväg och köpte sladdar att dra mellan den gamla dammiga videon och datorn. Tanken var att kanske kunna rädda några av de gamla VHS-banden, och det på ett billigare vis än att lämna in dem och få det gjort professionellt.Jodå, det funkade. Kvalitén blev dock långt ifrån den bästa. Om det berodde på tekniken jag använde, på att banden var urgamla och illa behandlade eller på att videoapparaten var gammal och kass vet jag inte - förmodligen en kombination.

Nåväl, nu är kassetterna i alla fall undanstoppade, och blir jag rik nån gång kanske jag lämnar in dem för kopiering. Tills vidare finns filmerna - mest på ungarna när de var små - i nåt slags, om än lätt undermåligt, digitalt skick. En av filmerna är en spelfilm som heter "Äventyret och figurerna". Så här ser omslaget ut.Det var min goda vän Paola som drog ihop oss - hon själv, hennes barn, mina, lite spridda anhöriga samt kompisar till barnen - för länge sedan, år 1997. Filmen blev när den var klar hela 30 minuter lång, och vad den handlade om kan man läsa på omslaget här ovan, om man förstorar bilden.

Jag fick spela rollen som elak mamma, en roll jag kunde identifiera mig med någorlunda, då jag i verkliga livet är en elak pappa. Här kommer en liten snutt ur filmen. Den elaka mamman har skällt på sin son och låst in honom i rummet. När mamman senare går in där är sonen borta. Vad har hänt? Mamman ringer sin granne och frågar om råd.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

9 kommentarer:

Karin på FOX sa...

Spännande! När kommer fortsättningen? Det låter som en riktig rysare.

Marianne Johansson sa...

robert gustafsson har tydligen en dubbelgångare - det här clippet var verkligen rörande - jag kände riktigt igen mej i denna mamma...

Johnny sa...

Karin: Det blir nog inget mera från den, men jag kan meddela att de har ett lyckligt slut i alla fall. :)

Marianne: Då lyckades jag vara mammig. :)

Anonym sa...

Precis som Marianne tänkte jag på Robert Gustavsson när jag såg den här yngre versionen av dig!

Johnny sa...

mrarboc: Njä, säger jag.

DanneG sa...

Även jag vill se mera, speciellt nån scen där Elias medverkar så man kan få lattja lite med han :D

Johnny sa...

DanneG: Elias var inte så pigg på publicering i det här fallet. :)

DanneG sa...

Haha jag förstod nästan det :p

Johnny sa...

DanneG: Du får väl be honom om en privatvisning.