onsdag, september 01, 2010

Höst

Nu är det höst. Även om man kan diskutera zoner i Sverige hit och dit och att värmen håller sig kvar olika länge på olika platser så är det ändå höst. Datumet höst. September. September är, vare sig man vill det eller ej, en höstmånad.

Sen kan det naturligtvis vara så att det kommer en fet värmeperiod nu. Första veckan i September kan mycket väl vara mycket varmare och somrigare än den sista veckan i Augusti, men lik förbannat räknar åtminstone jag hösten som kommen från och med nu.

Och det är okej.

Jag har förresten ett miniprojekt på gång. Jag har tänkt bada i sjön en gång till. Föregående mening låter såklart helt knäpp för dem som badar långt in på hösten och till och med vinterbadar, men för mig räknas ett septemberbad som ett projekt.

Hösten för mig är mycket mer en psykisk grej än en klimatmässig. När Juni, Juli och Augusti har passerat ställer min hjärna om sig till att se färgglada löv halvdränkta i vattenpölar vars jag än går. Att se stadiga duggregn framför flimrande lyktsken sent om kvällen. Att känna den tunga doften av naturens backande in i sitt fuktiga ide.

Därför är det ett projekt att bada en gång till i år.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Jag hade tänkt bada igårkväll, men det blev för kyligt. Det är ingen höjdare att kliva upp när det är råkallt i luften.

Men ikväll ,-)

Då.

Vi har strålande sol idag och det blir säkert en arton, nitton grader.

Johnny sa...

Elisabet: Samma väder här som där, vad det verkar. Jag gjorde förresten en film om avlånga bilder igår, men det blev fel på proportionerna på'n, så jag sket i att lägga. Här är den i alla fall:
http://www.blip.tv/file/4066237/