onsdag, september 15, 2010

Lite skylt, lite tank, lite neon

Det börjar bli brist på skyltar att fota inom den radie jag hinner röra mig inom när jag har rast. Fast en och annan finns såklart kvar. Den här kanske inte är världens mest klassiska och snygga, ändå tycker jag att den har vissa fina Tiki-kvaliteter över sitt stuk, och dessutom gjorde den sig hyfsat med en ängel i fonden.Under mitt letande - som by the way var rätt håglöst i största allmänhet - hamnade jag på ett ställe där jag lyckades ta kort på den härna grejen.Det var på Armémuseums gård jag hade råkat hamna, och där stod den. Du ser naturligtvis att det är Stridsvagn S. Men gör du det inte så tog jag för säkerhets skull en bild från lite avstånd. I mitt tycke en av världens snyggaste stridsvagnar.

En bit därifrån sticker ett tak ut och snett uppåt från en port. Sticker ut på bio/teatervis. En ruskigt ful och grymt opassande skylt säger "KULTURSKOLAN STOCKHOLM" från taket, men den skylten har nog inte alltid suttit där. Undras vad som en gång satt där. Nån som vet? På Skeppargatan ligger stället.För att kompensera den fula skylten ovanpå taket sitter det en snyggare variant på takets undersida. Det är en neongrej som föreställer ... ja inte vet jag. Rätt snygg är den i alla fall. Nattetid antagligen snyggare än det jag fick se.Förresten var det lite pinsamt ta kort på den. Taket var ganska lågt och jag kom alldeles för nära med kameran. För att få med hela skylten (eller vad man ska kalla en sådan) var jag tvungen att sätta mig på trottoaren och luta mig bakåt. De som såg mig på håll trodde antagligen att jag var ett fyllo som hade drattat på arslet.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

---
Update: Från kommentarerna till den här posten - Plastfarfar säger: "Det är den f.d biografen Fågel Blå du plåtade. Den låg på Skeppargatan 60."

11 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Ängeln är riktigt fin. Har plåtat den själv någon gång.

Johnny sa...

p-e: En sån - eller en liknande - borde sitta på flera hus.

Plastfarfar sa...

Det är den f.d biografen Fågel Blå du plåtade. Den låg på Skeppargatan 60.

Johnny sa...

pf: Åfan. Tack.

Anonym sa...

Å, vad roligt, det där hade jag alldeles glömt, det så typiskt svenska att man oroar sig för att folk ska tro att man är ett fyllo när man gör annorlunda saker.

Johnny sa...

matilda: Är det inte så överallt egentligen?

Anonym sa...

Nej, det tycker jag inte.

Johnny sa...

matilda: Då betedde jag mig lite svenskt då? :)

Anonym sa...

he he

:)

Urban sa...

Stridsvagn S, där funderar jag på om det verkligen är så smart att ha bränsledunkarna på sidan, vilket den ser ut att ha.
En träff där borde ju ge rätt så otrevliga följder.

Fast som tur är fick vi aldrig veta på riktigt om det var farligt eller inte.

Johnny sa...

Urban: Vi kanske sålde modellen till nåt land ... som fick reda på hur smart det var. :)