måndag, oktober 25, 2010

Upp på berget och ner igen

På promenaden fastnade jag framför en bergssida där det drippdroppade av vatten. Vattnet kom från en skog längre upp på berget, och det var ditupp promenaden sedemera tog mig. Jag fastnade framför nåt konstigt som satt på berget, nåt hårt och marmoraktigt som såg organiskt ut på nåt vis. Kanske var det kalk av nåt slag.När jag ändå stod där och glodde passade jag på att filma lite. Inte det ovan beskrivna skumma materialet, utan det drippdroppande vattnet. Filmen ligger sist i den här posten. Sedan vände jag blicken nedåt. Allt stänkandet, i kombination med det kalla vädret, hade fått gräset att bli inkapslat i is. Det såg rätt skumt ut det med.Efter en lång vandring uppåt, uppåt och uppåt kom jag till bergets topp. Tack vare att stället låg lite otillgängligt till var där inte många spår av människor - det var liksom rent och fräscht däruppe. Jag tänkte att den här pölen, den kunde jag, om jag hade upptäckt stället i somras, ha stoppat fötterna i och tagit mig ett litet fotbad. Det hade varit mysigt.
Men det gick naturligtvis inte, för nu var det redan vinter och kallt och på pölen var det is. Jag blev faktiskt lite sugen på att spränga det tunna istäcket med en naken fot och ta det där fotbadet ändå, men jag avstod, vuxen som jag är.Istället sträckte jag på mig och spanade ut över nejden. Utsikten var inte dålig. Faktiskt, den var långt ifrån dålig - den var riktigt finfin.Men det som stiger upp måste sjunka ner, och då jag hade stigit långt över mina medmänniskor blev jag tvungen att återigen sänka mig ner till deras nivå. Jag började nedstigningen, och efter en stund fullbordade jag den. Sen gick jag en bit och kom till en gångtunnel. Klottret därinne hade jag fotat förr, men nu hade en text tillkommit, så jag tog ett nytt foto.En container passerades av eder undertecknad, och på vardera sidan av dess kortsida hängde ett gäng krokar. Jag tyckte de såg ut som klor - som om ett monster höll fingrarna över containerns kant.Och här är filmen jag nämnde en bit härovan.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Jag heter Gustaf och jag driver en sida vars url är onlinepoker.se. Mitt intresse är främst poker varav anledningarna till att jag skapade sidan, för att dela med mig mina pokerkunskaper.

Anledningen till att jag kontaktar dig är för att sidan är nystartad och jag behöver hjälp med att nå ut till andra. Jag såg att du hade en länklista på bloggen så jag undrar om du skulle kunna lägga till onlinepoker.se i den?
Som tack kan jag skicka dig en trisslott!

Om du kan länka till onlinepoker.se på bloggrullen/länklistan så maila mig din adress till mig så får du din trisslott hemskickad!

Med vänliga hälsningar, Gustaf
http://onlinepoker.se
gustaf@onlinepoker.se