fredag, november 12, 2010

Fair Game

"Fair Game" kan - TROR JAG (som inte är bäst på engelska) - översättas till både "Lovligt Byte/Villebråd" och "Rättvist/Rent spel". Denna tvetydighet gör, antar jag, att "Fair Game" passar så finfint som filmtitel. Jag kollar upp saken på IMDb, och därinne får jag ihop till inte mindre än nio bio/tv-filmer med det namnet, och då har jag ändå inte räknat med alla "aka Fair Game", vilket skulle ha ökat på resultatet ännu mer. Populärt, som sagt.

Flertalet av dessa filmer verkar vara så obskyra och/eller bortglömda att jag inte hittar några filmaffischer till dem. Men till några av dem finns det. Dessa.

2010 [IMDb ]

2005 [IMDb ]

1995 [IMDb ]


1988 "Mamba" (aka "Fair Game") [IMDb]


1986 [IMDb ]

Om vi nu skiter i själva titeln och istället tänker på affischerna så slås man av att förutom att vara väldigt olika varandra så känns de verkligen som väldigt bundna till sina respektive tidsåldrar. Den från 2010 skulle nog inte kunnat ha gjorts år 1986, och vice versa.

När jag jämför bilder så här, och försöker värdera dem på nåt vis, så brukar jag fråga mig själv: Vilken skulle jag kunna tänka mig att ha tryckt på en tröja att gå omkring i och visa upp? Jag behöver nog fundera lite på det. Du då?

10 kommentarer:

Steffe sa...

Jag såg Red (2010),
igår. En actionrulle med Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren. Och i en viktig roll Brian Cox. För ett par veckor sedan såg jag en annan film med samma namn. Red från 2008. I huvudrollen Brian Cox.

Johnny sa...

Steffe: Om jag vore porr-regissör skulle jag anlita Brian Cox till huvudrollen i en rulle som skulle handla om en man med fler än en snopp. Den skulle heta Brian(s) Cox.

Elisabet. sa...

Jag skulle nog inte vilja ha en enda en på en t-shirt, men jag TROR ..., att du skulle välja 1986-varianten -,)

Johnny sa...

Elisabet: Jag tror också mest på den. Och minst på 2005-varianten.

Miss Gillette sa...

Alla affischerna är ju vedervärdiga; jag har inte sett nån av filmerna och vill inte göra det heller. Men om jag tvingades under knivhot att välja en så finge det bli den med Penn. T-tröja? Hellre får du hänga upp mig i tummarna och piska mig med tandtråd.

Johnny sa...

Miss Gilette: Man får väl hoppas på en revajvel för de grafiska konstnärerna.

Elisabet. sa...

Se där .., man börjar känna fåren på gången ,-))

Johnny sa...

Elisabet: Och på facebookprofilerna.

Anonym sa...

Fair Game från 1986 som ju härstammar från Ozploitation-förgreningen av exploitation-film är en riktigt höjdarfilm :D

Johnny Söderberg sa...

Tack. Dyker den upp i min väg ska jag se den.