söndag, november 28, 2010

Isen

Det är ganska isigt nu. Snöigt framför allt, men ganska isigt också. Till vänster på bilden har vi ett isigt berg. Till höger har vi ett fruset träd. I mitten snö. Jag fantiserade om att det här var i jätteformat. Att därnere på marken strävade en karavan av något slag sig fram genom motvinden, på väg in i mot lä mellan de höga klipporna. Man måste få fantisera ibland.Jag gick ner mot sjön. När jag var där slog det mig att jag nog aldrig har varit därnere just i det här årstids/väderläget. Jag har varit där när det har varit öppet vatten, och jag har varit där när isen redan har legat. Aldrig mitt emellan - åtminstone inte vad jag minns.

Jag tyckte det såg intressant ut, den där kampen mellan det öppna vattnet och det frusna. Som en match liksom, som vädret bestämmer vem som ska vinna. Just nu verkade det ganska oavgjort.

8 kommentarer:

Mira sa...

Mount Caradhras? Visst nä... F'låt!

Johnny sa...

Mira: Ja nåt Tolkiensk är det.

Marianne Johansson sa...

denna upplevelse med isen och vattnet var så bra att jag via blogger sharing placerat inslaget på min blogg - hoppas du Johnny inte har ngt emot det...

Johnny sa...

Marianne: Tack. Inget emot det - tvärtom.

Marianne Johansson sa...

Johnny! - jag är trögtänkt - fattar trögt - först trodde jag att det svar du gav var positivt - du började ju med att säga "Tack" - men nu sent om sider börjar det gå upp ett ljus: - du har 'något emot det' att jag utan att först fråga dig om lov placerade hela din fotografiska konstnärsskicklighet på min blogg - jag utnyttjar 'blogger sharing' till max - men man bör ju respektera ett och annat - som jag kanske i min spontanitet ibland glömmer - det står ju klart och tydligt - att om man märker att ens kommentar försvunnit så beror det på att 1): du gillar mej inte - 2): jag har klivit alldeles för långt över PK-gränsen! - jag trodde min kommentar hade försvunnit! - när jag nyss kollade på min mobil så fanns noll kommentarer! - men nu när jag kollar på datorn så finns kommentaren kvar - vad ska jag tro? - 'tvärtom' till 'inget' är väl 'något' - eller kanske t o m 'allt' - eftersom jag inte känner dej vet jag ej hur du uttrycker dej - om du kanske ibland är ironisk - mycket möjligt...

Johnny sa...

Marianne:

1: Du har missuppfattat. Tack betydde tack. I stort sett alla bloggare vill bli omnämnda av andra bloggare, och länkade till.
2: Det där med kommentarerna lät bara skumt, möjligen är det Bloggger som fluktuerar. Om jag tar bort en kommentar så beror det för det mesta på att nån spammar mig, och aldrig på att jag skulle tycka illa om nån kommenterare.
3: Jag håller mig ifrån att vara ironisk i text, eftersom det nästan aldrig funkar.

Som sagt, du har missuppfattat och förstorat upp, och det kan man råka göra ibland.

Marianne Johansson sa...

jag vill bara lägga till - hoppas det ej kan uppfattas som 'spam' - att jag uppfattar dej som en poet...

Johnny sa...

Marianne: Tack, det tar jag som en komplimang.