tisdag, december 21, 2010

En istapp

Den franska ambassadörens residens ligger på Narvavägen. Det är ett snyggt hus, byggt 1898-1900 och är ett av de sista fyra privatpalatsen från den tiden i Stockholm. De andra tre är: Hallwylska palatset, Rosenska palatset och Sagerska palatset (statsministerstället).Hus från den tiden brukar ståta med en hel del snygga byggdetaljer och utsmyckningar. Så även detta. Och ännu en detalj, snygg men säkert ganska ovälkommen, är den stora, tunga istappen uppe i hörnet.Det kanske inte framgår av bilden, men istappen är säkert i halvmetersstorleken, och om mannen som passerar under den, eller flickan som just ska till att göra det, får den i skallen, ja då blir det säkert inte kul.Jag mailade ambassaden om saken.

4 kommentarer:

Anna sa...

Vad svarade de?

Johnny sa...

Anna: Inget svar, men jag ska gå förbi där imorrn och kolla om den hänger kvar. Jag skrev förvisso på svenska, men det är väl inte för mycket begärt att de ska förstå ärans och hjältarnas språk.

Monet sa...

När det gäller en sån här sak ska man inte uttrycka sig för hovsamt när det gäller fransmän. Hoppas du påpekade att de rent juridiskt får stå till svars om något händer? Hade jag haft tid hade jag hjälpt dig att skriva på franska men istället önskar jag dig en God Jul och hoppas på fortsatt underfundiga inlägg under nästa år.
PS. Vad ska du göra med ridpiskan?? Har du häst?

Johnny sa...

Monet. 1: Jag påminde dem bara, alltså tvärtom mot ditt råd. 2: En riktigt god jul ska du ha själv. 3: har ingen häst. Istället får jag piska de som förtjänar't. :)