onsdag, december 29, 2010

En kraschad kaja

Vädret mitt på dan var kallt och grått och inte särskilt originellt. Förutom på en punkt: en död kaja. Den var rätt fin där den låg.

död kaja
död kaja
död kaja

Den fick mig faktiskt att tänka på en film jag såg en gång: Alive. I den filmen vistades ett gäng överlevande i ett kraschat flygplan. Tiden gick och räddningen uteblev. Hungern satte in och de levande började kalasa på de döda. Undras om något liknande pågick inuti kajan.

6 kommentarer:

Miss Gillette sa...

En bekant nämnde nyligen att det på en långflygning han åkt på hade visats just Alive och att han hade tyckt att det var ett anmärknkingsvärt filmval på en flygresa. Jag trodde att det nog inte tillhörde underhållningen, utan var en instruktionsfilm. Klarhet i denna sak går inte att få såhär i efterhand.

Johnny sa...

Miss: Det var nog nån slags svart humor hos nån vederbörande. Och det kanske också funkade som nån slags kontrast till flygplansmaten; blä, liksom, men åtminstone bättre än människokött, kanske man är tänkt att tänka.

Miss Gillette sa...

Så var det kanske. :-) Du ser -- bara man sätter sig in i hur folk tänker finns det ju förståndiga förklaringar till allt.

Elisabet. sa...

Det är precis som Miss Gillette säger. När vi flög till Argentina, då visades JUST den filmen och det var t.om när vi flög över Anderna.

Var man inte flygrädd innan, så blev man det. Och så tittade man sig omkring .., kollade hur mycket matnyttigt som fanns i stolarna intill.

Huvva!

Miss Gillette sa...

elisabet: Matnyttigt i stolarna intill! Hahaha!

Johnny sa...

Det gäller att man reser tillsammans med goda vänner, för säkerhets skull. :D