tisdag, december 14, 2010

High Heel Ballet Boots

Jag vet om ett ställe där ett fruset vattenfall för evigt - eller åtminstone i några veckor - väller ut från krönet av en klippa. Jag går förbi där ibland, och det som fascinerar mig är dess färg. När alla andra isfall är genomskinliga, och kanske ibland lite grumligt naturfärgade, är det här helt brungult.Inte mycket att bli fascinerad över, kanske du tänker, men jag tycker sånt är spännande. Jag tänker och funderar över hur marken under vilken fallet föds är beskaffad. Är jordsammansättningen annorlunda? Är ett brustet avloppsrör färg-karlen här? Ingen aning.

Igår gick jag närmare än jag brukar. Det blev lite pulsande i snön, och det blev lite pulande av snön också - snöpulande ner i mina dojor. Oskönt. Och på tal om dojor - ett par av istapparna liknade dojor lite grand. Eller dojor, förresten, snarare såna där höga klackar-stövlar.


Ja ni fattar va, såna där överdrivna och lite fetischaktiga varianter. För att visa vad jag menar - om ni inte direkt ser det på istapparna - så googlade jag fram några bilder. Det tog ett tag, men sen kom jag på vad sökordet skulle vara: "high heel ballet boots", eller nåt i den stilenHar jag rätt? Liknar istapparna ett par smala, långa spiror som slutar nedtill i sådana, eller inbillar jag mig bara? Nåväl, när jag kollade ännu närmare, fast hemma sedan, såg jag att det fanns en sån där inkapsling med i bilden också, och det gav ju lite mervärde.


3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Rent ut sagt äcklig färg på istapparna!

Och visst har du rätt om liknelsen ..,ja, varav hjärtat är fullt ... osv ,-)

Marianne Johansson sa...

jag föll för ordet 'oskönt'...

Johnny sa...

Elisabet: Hjärtat är fullt av is. Gul is.

Marianne: Jag måste ha en droppe norrländskt blod i mig. :)