torsdag, december 16, 2010

Kul, kul

När jag inte har nåt bättre för mig, och försöker komma på nåt vettigt att göra, brukar jag komma på att: anagram, såna är roliga. Att sitta och tänka ut bokstavskombinationer själv är inte min grej, så jag brukar använda mig av den här sidan.

Det första jag brukar komma på att göra är att anagramisera mitt eget namn. Till exempel "groende bryn höjs", kan det bli. Kul, kul. En annan grej man kan göra - se det som ett bloggtips - är att göra anagram av tidningsrubriker. Jag tog den här nyheten:Och då blev det (exempelvis) så här knasigt:Kul, kul, som sagt.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Akta dig du, herr Stationsvakt, så inte herr Abdulwahad får veta att du har raljerat om honom, då kan det bli mindre lustigt ....,-)


(Men kul var det ...).

Johnny sa...

Elisabet: Om Haparanda-kommisarierna också får veta blir det ännu mindre olustigt. :)

Monet sa...

Alltså jag vill inte vara någon glädjedödare och störa dig i din roliga kreativitet. Men eftersom det finns ett antal språkpoliser här i bloggvärlden sällar jag mig momentant till dom och påstår att "kommissarie" stavas med två s.

Johnny sa...

Monet: Det låter vettigt det du säger. Jag reflekterade inte ens över't, för jag utgick ifrån att anagram-programmet visste bäst. :)