söndag, december 12, 2010

Varför dessa?

Förr i tiden, när man bara hade 24 eller 36 bilder i kameran, var man ganska noga med vad man plåtade. Fast tittar man (jag) i de gamla albumen är detta svårt att tro. Ändå var det så. Men trots att man numera kan ta hur många kort som helst så kan man ändå fundera över varför man väljer vissa motiv. Varför just dessa?

Tja, här tänkte jag väl att det såg jäkligt mäktigt ut, detta stelnade vattenfall, men det syns inte riktigt på bild. I verkligheten dock, så var fallet en sisådär två-tre meter högt, och det var det jag ville plåta.


Här ville jag ha nåt slags fotobevis på hur illa putsade skyltarna i Skogås i allmänhet är. Fast naturligtvis kommer jag inte att visa bilden för nån hög vederbörande. I själva verket gillar jag sånt här förfall. Så, så mycket till bevis är bilden inte, utan snarare nåt för mig att titta uppskattande på.


Fantasieggande, tyckte jag när jag stod därunder, att se trådarna stråla ut åt alla håll. Jag fantiserade om att de strålade ut över hela världen, och att tornet var nåt slags nav. Detta ville jag visa upp här, för att på så vis förmedla känslan.


Det är lustigt bara, att fundera över bakgrunden till dessa bortslängda boots. Gick ägarinnan barfota därifrån? Jag tyckte det var en kul syn bara, och medan jag stod där och tog kort på dem tänkte jag att paret som kommer därborta, att de också kommer att snacka om stövlarna.

4 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

Johnny - jag tycker det är roligt att följa dina upptäcktsvandringar och dina funderingar - nu blev jag faktiskt förvånad av - och fick mej ett gott skratt åt - dina ord -intill bilden med de nedsmutsade skyltarna - ja jag vet ju inte hur man skall tolka det att du tittade uppskattande på dessa skyltar 'i förfall' - jag hade fått ett intryck från tidigare bild med ord av dej att du är en riktig renlighetsälskare - tänker på den gången du med en påse liksom förbarmade dej över det som lyste gult i snön efter det att en hund uträttat sitt behov - trots att det inte var din egen hund som hade gjort det - kunde du inte se den nedsmutsade snön utan du tog ditt ansvar och åtgärdade det hela - det var föredömligt ...

Johnny sa...

Marianne: Jag tycker det är snyggt när alger, lavar och mossor tar över och när trä grånar och faller ihop. Jag får lite vibbar av en värld efter att människorna har försvunnit.

Mira sa...

Gillar!

Johnny sa...

Mira: Gillar att du gillar. :)