söndag, januari 16, 2011

En liten vinter-iakttagelse

Här har vi en liten intressant vinter-iakttagelse. Spana in snödrivan där till höger. Ser lite skitig ut, smältande som den är, men nåt särskilt är det inte me'n.


Förrän man kommer närmare. Vad fasen, drivan är ju fullkomligt sönderkissad! Nån hund måste ha gått rejält till överdrift med sitt revirpinkande här. Det ser inte snyggt ut.


Men vänta lite nu. Om en hund har kissat loss som fanken på drivan så borde det väl finnas fullt med hundfotspår? Det gör det inte. Jag begrundar detta faktum en stund, och sedan lyfter jag blicken. Jag tittar på trädet ovanför.


Bär. Någon slags bär hänger från grenarna. Nypon? Ingen aning, för jag har dålig trädkoll. Många är de inte heller. Vad jag tror har hänt är att kylan plus tövädret på nåt vis har kramat ur den sista skvätten sötsliskig, gulaktig vätska ur bären, och att denna vätska har droppat på snön. Säker är jag dock inte.

4 kommentarer:

Nina Lindh sa...

Det där har jag sett många gånger... men vet inte vad för träd det är som "kissat" i snön. Men jo, det är frukterna som gjort det gula.

Johnny sa...

Nina Lindh: Man kanske borde ha gjort vad man normalt inte bör göra med gul snö: smaka.

Miss Gillette sa...

Det ser ut att vara en rönn. Jag har sett samma sak under nyponbuskar, så visst har du rätt.

Johnny sa...

Miss: Rönn, åhå. Kan vara.