fredag, januari 14, 2011

Utanför radiohuset


Skulptur av K.G. Bejemark utanför radiohuset i Stockholm. Sven Jerring intervjuar Gunder Hägg.


I normala fall - under somrigare förhållanden - är Jerrings mikrofon icke täckt av en stickad polkagrishuva, ej heller har Hägg någon tomteluva på sig.

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Under en tid såg man ofta Gunder Hägg i Ystad, jag tror att han och frun bodde där.

Vi kom att samspråka nån gång på torget, han hade verkligen glimten i ögat, fast han var till åren kommen.

Marianne Johansson sa...

jag var inte bara utanför radiohuset jag var t o m innanför detsamma - inuti det - t o m på sjunde våningen var jag - när inträffade detta? - jo sommaren 1963...

Johnny sa...

Elisabet: En tanke dök just upp: Trots att Gunder Hägg är så känd nu - även bland dem som bara har hört hans namn, så kommer ingen att känna til honom om ca 50 år. Allt som kommer att återstå är nån not i nån uppslagsbok.

Marianne: Huset måste ha varit relativt nytt då. Kändes det nytt och fräscht? Nu känns det ganska .. tja, bedagat.

Marianne Johansson sa...

både jag och mina minnen är väl 'bedagade' - huset i fråga - SR - var nytt och fräscht - så var även jag vid den tiden (mina erfarenheter av 'livet' var 'noll' - om noll är detsamma som 'bedagade' - 'bedagat' - det ska jag väl låta vara osagt...)( vad jag kan förstå johnny så var du väl vid den tiden - sommaren 1963 - inte ens 'påtänkt'...)

Johnny sa...

Marianne: Jag var några månader innan att bli påtänkt. Min farfar, förresten, hade en kolonilott där radiohuset senare skulle stå.