tisdag, februari 15, 2011

Hur har min dag varit?

Tja, jag har varit på kurs. Tänkte nämna vad den hette, men nu märker jag att jag glömde kursmaterialet där, samt även kursintyget, och jag minns inte vad den hette. Nåt om mångfald var det. På pappret lät kursen hyfsat trist, men dagen visade sig bli rätt bra. Mest kanske beroende på engagerade kurshållare (eller vad de som pratar kurser kallas).

Tågtrafiken är ju åt helvete just nu, så jag åkte iväg skittidigt. Kurslokalen låg i globenområdet, ett ställe jag inte hittar i, så där fann jag mig alltså stående tidigt på morgonen. Som tur var hade centrumet öppet. Igår var det alla hjärtans dag, och kvar sen dess satt massor med kärlekshälsnings-lappar folk hade skrivit. Förstora bilden så syns kanske hälsningarna.

love

Jag blev kvar där i centrumet ett bra tag, men till slut bestämde jag mig för att snoka reda på lokalen. Den var lättsnokad, men en liten promenad i den uppåtgående solens morgonsken blev det i alla fall. Jag tyckte jag befann mig i rätt snygga omgivningar på nåt vis, men det kanske var ljuset.

morgon

De hade ett akvarium där, i vilket tre stora feta sköldpaddor bodde. En av dem var vänlig nog att posera framför min kamera.

padda

Precis utanför kurslokalens fönster pågick byggandet av den nya Stockholmsarenan. Byggjobbarna pinnade på som små tättingar därute i kylan, medan jag satt och mumsade på mackor och kaffe i bara skjortärmarna inne i värmen. Det kan de gott ha, tänkte jag lite elakt och log i mjugg. Bygget finns förresten att beskåda live.

station

Kursdagen tog till slut … ja, slut. Jag gick trapporna ned till porten. I ett hörn stod en fåtölj och en cykel. Jag fick för mig att detta hörn nog skulle kunna bli en rätt fin bild.

stol

Jag tycker jag hade rätt i det.

4 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Slakthusområdet är ju snyggt. Planerar en fotoexkursion dit. Hörnfotot hade du rätt om!

Johnny sa...

p-e: När det blir mindre kallt om mindre snö är det nog absolut värt en fotosväng där.

Miss Gillette sa...

Men om du drack kaffe log du väl i mugg?

Johnny sa...

Miss: Haha, bravo! :D