lördag, mars 05, 2011

Linslock-snöret

Länge störde jag mig på linslocket till min kamera, att jag tappade det hela tiden. Varför i hellskotta, om det nu måste vara ett löstagbart lock, kan de inte skicka med ett snöre att sätta fast det i? frågade jag mig. Det blev att jag häromdan letade reda på ett tunt snöre och gjorde't själv istället. Nu pendlade locket hej vilt i sitt snöre när jag plåtade (jag nämner förresten saken här), men det kunde jag leva med, resonerade jag.

Fast nyss blev jag sittande i ett Panasonic-forum på nätet, läsandes om allt möjligt, och fick då se att folk diskuterade "det medföljande svarta snöret". Va? Jag har då inte sett till några snören. Jag letade fram paketet kameran kom i, och satte mig att rota bland papper, manualer och skivor med drivrutiner. Där, bland allt jox, där fann jag det lilla snöret.


Det syntes knappt bland allt jox i lådan. Nå, så det blev att jag bytte ut mitt vita snöre mot tillverkarens svarta,  du ser bägge snörena på bilden här ovanför, plus en dinosaurie, och är inte det här ett fullkomligt onödigt bloggande så vet jag inte vad som är det.

4 kommentarer:

Christina sa...

Fast det var ett roligt inlägg för en som har gjort likadant ;-)
Det var en bekant med samma kamera som påpekade att det fanns ett snöre i kartongen när jag gnällde över denna oerhörda miss;-)

Johnny sa...

Christina: Haha, vad bra, då är jag inte ensam. :)

P-E Fronning sa...

Nä, då. Det var oerhört intressant.

Johnny sa...

p-e: Okej, då kör vi på det. :)