torsdag, april 21, 2011

Poseidon-loggan

Jag prenumererar på flera filmaffisch-sidor, bland annat fffmovieposters.com. Där, idag, blev jag bjuden på att se postern till den gamla filmen "The Poseidon Adventure" (IMDb), "Poseidon katastrofen" på svenska, förresten.

Jag såg den faktiskt på bio. Den är från 1972. Då var jag 8 år gammal, så det var nog inte  under den första bioperioden jag såg den. De som är till en viss ålder komna minns att filmer gick upp på bio, försvann så småningom och dök upp igen. Det lär nog vara så att jag såg den under ett av dess uppdykanden.

Nå, det jag ville visa upp här var helt enkelt bara "loggan"/"symbolen" till filmen - den grafiska bilden som förmodligen var den som ingick i alla varianter av postern, i de olika länderna.


Det slog mig bara nu, när jag råkade se den, att den var jäkligt snyggt påhittad och smart och snygg. En sån man själv nog skulle vilja ha hittat på, om man hade varit en filmaffisch-makare.

8 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Håller med, den är mycket bra, loggan.

Barbro Binda sa...

Här är en medhållare till, ursnygg helt enkelt!(Nej, inte JAG!)
Har inte sett filmen men läste "följetongen" i Allers, man gjorde det på den tiden.
Glad Påsk på dig :-)

Johnny sa...

B B och P-E: Glad påsk på er.

Nina Lindh sa...

Glad Påsk!

Johnny sa...

Nina: Detsamma.

Anonym sa...

Mycket snygg logga!! Jag såg filmen på bio 1972, jag var nämligen 15 år då. Kommer ihåg att jag gillade den skarpt. Den gick faktiskt på någon av alla våra TV-kanaler rätt nyligen.

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Bra film. Remaken däremot - dålig.

Anonym sa...

Re-maken var, som så ofta, riktigt usel!

Hasse