Söndagskväll och vi fick för oss att testa att göra “bröd” med riktigt låg halt av kolhydrater. Nåt som kallades Oopsiebröd fick det bli.
Här ses dottern ta ut “brödet” ur ugnen. I ungefär en halvtimme låg det därinne, och gräddades i 150 grader.
Enligt receptet skulle man klicka ut smeten till små plättiga plattor, men våran smet blev för lättflytande – därav denna ugnspannkakefason på’n.
Här ses min hand lyfta på en flik av “brödet”, för det hade kallnat nu och var hanterbart.
Nå, hur smakade det då? Tja, det smakar som tårtbottnar, fast utan socker och desto mer ägg. Jag tror att detta bröd skulle må bra av lite kryddor och annat jox, men det får bli nästa gång det.
9 kommentarer:
Det ser ut som inte-ihoprullad-rulltårta.
Jag tror jag föredrar pv:s valnötsbröd ,-) men så har jag inte tappat tio kilo heller.
Elisabet: Jag valde att testa den här fört den var så skitenkel att göra.
Brödbaksexperimentering kan vara spännande ibland. Som här!
Steffe: Fler borde bild-dokumentera sina experiment.
Såg inge vidare gott ut...
Peta ner fetaost, oliver, soltorkade tomater och grovsalt så blir det nog mer aptitligt.
BB: Låter som ett bra tips.
Det kanske heter oopsie för att det ofta blir en stor plättig platta. Och då säger man: "oops".
Eller varför heter det oopsie?
Maja: Fan vet. Det är nåt livsstilsaktigt a la Malou von Sivers över namnet, får jag för mig.
kan vara spännande ibland. Som här! kanske heter oopsie för att det ofta blir en stor plättig platta. Och då säger man: "oops". Eller varför heter det oopsie?
Skicka en kommentar