tisdag, maj 24, 2011

SVERIE

Det här tyckte jag var kul och lite rörande, att SVERIGE var felstavat. Först har man uppenbarligen skrivit "SVERIE", men insett att det ser fel ut. Då har man gjort om I till ett J, troligen medelst en tuschpenna, så nu stod det "SVERJE". Därefter har man troligen utbrustit: "Fan! Det här ser ju ännu mera fel ut ju.".Nå, är man inte uppvuxen med att ha läst ordet SVERIGE i tid och otid är det nog jäkligt lätt att stava som de gjorde, för deras alternativ lät ju trots allt mer likt det uttalade ordet än vad den rätta stavningen gör.

I vilket fall som helst så - antagligen i brist på gul, täckande färg - har man nu klippt ut en bit gult tyg, på vilket man har skrivit SVERIGE på rätt sätt. Tyvärr har man inte satt fast lappen ordentligt, och detta för med sig att den fladdrar vilt i vinden. Området ovanför Sergels torg är ett blåsigt ställe.

Effekten blir att fladdret drar ens ögon till sig, och man blir varse ovan beskrivna stavningsfadäs mycket mer än man skulle ha gjort om de bara hade låtit det stå "SVERIE". Jag tror förresten, nu när jag funderar över saken, att det är något i den stilen vi kommer att stava det på längre in i framtiden, att g faller bort.

Inga kommentarer: