lördag, maj 21, 2011

Vatten under broarna

Igår kväll inne i stan och i läge vid Riksdagen såg jag några kanotister (kajakister) ligga och streta mot vågorna under en bro. Det så rätt tungt ut.En gång slog en av dem överstyr och plumsade, men det hann jag inte filma. Jag var på väg hem från jobbet. Egentligen hade det varit meningen att jag skulle se Säkert! på grönan, men jag tyckte att 180 spänn var för dyrt, så jag gick mot centralen i den ljumma försommarkvällen.

Under en bro 3

Med solen i ögonen vandrade jag längs vattnet, och kom till slut fram till nästa bro. Stan är full av broar, och denna kunde man, i motsats till den förra, knalla under. Där var vattnet, även detta i motsats till den förra, helt lugnt. Det låg och kluckade mot kajkanterna på ett rätt idylliskt vis. Mysigt.

Under en bro 2

Den sista bron jag knatade under var vid den så kallade Järnvägsparken vid centralen. Den parken har kallats, antagligen med rätta, för Sveriges (eller åtminstone Stockholms) fulaste park. Nu höll marken därunder på att slitas upp, pga anledningar jag inte kände till - kanske var det avloppsrelaterat - men jag såg ingen "Almstrid" över detta ingrepp som pågick.

Kanske bryr sig ingen om Järnvägsparken. Kanske kommer den att försvinna eller byggas om. Det pågår ju en massa byggande däromkring, och kanske är en omgörning av parken ett led i detta. Nå, hur det nu är så finns där i alla fall en del snygg mosaik att bevara.

Under en bro 1

I vilket fall som helst var detta den sista bron jag passerade under på fredagskvällen. Där rann inget vatten förvisso, men eftersom detta nu hände i förfluten tid så kan även passagen under denna bro räknas som vatten under broarna.

3 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Snygga bilder, Johnny.

Steffe sa...

Du får köpa Grönan-kortet.

Johnny sa...

p-e: tack.

steffe: funtade nästan på det. ska man gå på flera konserter där blir kortet mycket prisvärt.