måndag, juni 06, 2011

Bränd

Hade tänkt storstäda idag. Yngsta sonen tar studenten (eller vad man nu kallar det nu för tiden, när man går ut gymnasiet) på fredag, och lite folk väntas dyka upp hemma, och antagligen förväntar de sig bättre än att sitta och dricka kaffe på en soptipp. Nåja.

Det var brorsan som övertalade mig. Han ringde på morgonen och undrade vad jag gjorde. Tja, jag sitter framför datorn, sa jag. Jamen kom till Farstabadet, sa han, vi kan sola lite. Glöm att jag solar, sade jag, och sedan gick (en timmes hård vandring under solen) jag dit. Jag var svettig när jag kom fram, och eftersom alla där tycktes ligga och pressa blev det att även jag lade mig på gräset nån timme eller två - skjortlös.

Farstabadet

Skit också! Jag brände mig. Jag märkte't inte då, men nu, senare på kvällen och nyduschad, ser jag i spegeln att jag har blivit som en kokt kräfta. Fan vad orutinerat. Det lustiga var att när vi drog därifrån så passerade jag en människa som låg fullt påklädd. Jag antar att jag i mitt inre skrattade lite åt denna påkläddhet.

Solskyddad

Nu ikväll, bränd och jävlig, är det inte jag som skrattar längre. Istället unnar jag hon som låg där påklädd ett gott skratt åt de som av avklädda.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Men Johnny då! Vad fasen fick dig att lägga dig i solen skjortlös i två timmmar? Inte mycket till sömn i natt då?

Det heter väl fortfarande studenten??

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Bristande tidsuppfattning fick mig att ligga där länge. Jag upplevde inte längden på tiden och därmed exponeringen. Dumt och orutinerat.

Ja vad heter det? Jag minns förresten ett Höhö-skämt från yngre dar:

-Har du tagit studenten?
-Nä, men jag har tagit studentskan (Höhö!).

Anonym sa...

Jag vet då inte annat än att det fortfarande kallas för studeneten, iaf i s.k "folkmun"

En del av de där hö hö-skämten är riktigt roliga! Iaf om man gillar sån typ av humor, vilket jag gör

Hasse

Anonym sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Studenten

Jag har inte tagit studenten, avslutade aldrig mina gymnasiestudier, gick bara 2 av 3 år. Har dock läst på komvux så jag har 3-årig gymnasiekompetens i engelska.

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Jag gick två-årig rörmokarlinje, så särskilt studentig är inte jag heller.

Elisabet. sa...

Och inte jag heller ,-)

Men har klarat mig bra ändå.

Ja, det är inte allom givet att få bli kassörskor ...

Johnny sa...

Elisabet: eller väktare.

Ullah sa...

En del skulle väl säga att jag tagit studenten, men jag tycker det känns fel att använda det uttrycket nu när studentexamen som den var förr inte finns längre, och inte har funnits på länge. Gå ut gymnasiet tycker jag passar bättre.

Johnny sa...

Ullah: Nån gång i början på 80-talet började gymnasisterna med vita mössor och allt det där. Att kalla det för att ha tagit studenten är nog - vad man nu må tycka om saken - numera rätt vedertaget.

Ullah sa...

Jo, det är nog så, men jag brukar undvika att säga det. Får väl se vad som händer om ett år när det är äldste sonens tur.

Johnny sa...

Ulla: Que Sera, Sera .