tisdag, juli 05, 2011

Bilder från nya mobilen

Jag skaffade en ny mobil för nån vecka sedan. Länge tvekade jag mellan Samsung Galaxy S II och iPhone 4. Det fick bli Samsungen. Om jag valde rätt eller fel får jag nog aldrig veta.

Nå, flera hundra i månaden får jag betala för att ha den, så det gäller här att skapa sig ett behov som inte fanns där tidigare – till exempel att använda den inbyggda kameran. Här är ett gäng bilder jag har tagit med den. Några av dem har jag skickat direkt till facebook vid fototillfället, och några av dem har jag bara plåtat i största allmänhet.

kebab
En kebab på mitt lokala kebabställe.

akers
Tåget har rullat in på Läggesta station. Av någon anledning kör de med ett svart lok. Det är snyggt, men passar inte ihop med resten av tåget, som är målat i de fula ljusblå-röda SJ-färgerna.

metar2
Måndag kväll, den fjärde Juli. Dottern fick fyra mörtar. Yngsta sonen och jag själv blev helt utan. Vi hade aldrig varit på det stället förut. Vi hade hittat dit efter en del irrande. När det blev mörkt och vi skulle gå hem hade vi ett mindre helsike att hitta vägen. Trots att Skogås är ganska bebyggt finns en del stora (stiglösa och bergochdaliga) skogspartier, och ett sånt hamnade vi i. Fast att ta sig igenom det tog nog kortare tid än vad det kändes som, och förresten fick vi se ett rådjur.

metar
Såna här fina hembyggen till spön körde vi med.

forum
En testbild bara. Inomhus utan blixt. En av A4:or tillverkad poster som sitter på min vägg.

snopp
Jag kan inte förstå varför jag har plåtat en mäklarannons.

pendeln
Såna här lappar delas allt som oftast ut när man åker pendeltåg i Stockholm. Funkar det på liknande sätt i andra delar av landet?

skogen
En liten skog. Jag tror jag fick en fästing vid fototillfället.

 Ja, och så de obligatoriska vintage/toycam/polaroidbilderna då, de som alla som har hyfsat nya mobiler lägger upp på nätet för jämnan. Töntigt som fan tyckte jag förr. Ganska kul och inte alls töntigt tycker jag nu, sedan jag har skaffat mig en själv.

FxCam_1309608721713
FxCam_1309614067365
FxCam_1309603502253
FxCam_1309625876105
FxCam_1309625775445
FxCam_1309616451096
FxCam_1309802125161
FxCam_1309625959816
FxCam_1309803663054
FxCam_1309698762079

På väg till fisketuren igår passerade jag ett litet vattenfall. Jag tyckte det var lämpligt som testobjekt att filma och skicka iväg till youtube och facebook. Att göra detta gick hur snabbt som helst. Sen att det inte är världens roligaste film spelar ju mindre roll.Jag är rätt nöjd med kameran, och att plåta och skicka bilderna till facebook är hur smidigt som helst. Däremot är jag mindre nöjd med Bloggers bilduppladdning, för jag testade den häromdan, och det verkar bli nåt slags moiré-mönster på bilderna. Kanske skaffar jag mig en tumblr-blogg att mobilblogga till, eller så håller jag mig till facebook. Jag får se.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk vilka nya behov man kan skapa med nya verktyg:-) Det kommer knappast att bli färre bilder nu när du har en supertelefon!

Johnny sa...

mrarboc: Jag försöker även - medelst facebook - skapa ett behov - samt tvinga på andra information om - att veta vad jag för tillfället gör och vars jag befinner mig. :D

Anonym sa...

Hmmm......det ser ut att vara VÄLDIGT mycket sås på den kebaben? ;-)

Jag finns nu på flickr men har bara laddat upp ett fåtal bilder. Blir mer sen när jag åtekommer till jobbet och har tillgång till en scanner.

Hasse

Elisabet. sa...

Såna där lappar som man får på tåget ..., om sjuka barn, ja, jag skulle väl möjligen kunna tänka mig att ge ett bidrag OM det inte stod "lappen tillbaka, tack", som någon slags order.

Då får det vara.

Och det där tiggeriet är rent osmakligt.

Johnny sa...

Hasse: Ja nu finns du pån flickr. Bra. Jag är inte jättemycket för att kommentera, men jag lovar att följa dina uppladdningar med intresse.

Elisabet: Kommer att tänka på den här youtube-filmen:
http://youtu.be/_LKLZW6uKyY

Mian sa...

Du valde rätt telefon!
Sköna bilder!
De "gammaldagsiga" bilderna, gör du dem i en app till telefonen?

Johnny sa...

Mian: Ja dina bilder kan man naturligtvis inte jämföra med, men japp, bilderna blir hyfsade.
Och jupp, lite fuskigt kan tänkas, men det är en app.

Barbro Binda sa...

Jag gillar verkligen dina bilder Johnny! Du har ett sällsynt bra "öga".

Tycker att du ska använda hattbilden som profil, den är grym :-)

Johnny sa...

bb: Tack. Men jag tycker jag ser så tärd ut på den bilden. Sjuk liksom.

Miss Gillette sa...

Grattis till kameran! Jag gillar nostalgobilderna -- inget kan nånsin bli som Instamatic och det är bra att folk hittar på så att det kan se ut som det i alla fall. Vita kanter ska det vara också, jag minns när de kantlösa bilderna kom i början på sjuttiotalet och jag tyckte inte alls om det fastän man fick mer bild för pengarna.

Läggesta ... där klev min man och jag av tåget när vi precis hade gift oss och jag hade bortfört honom till hemligt mål. Vi skulle till Mariefred och bo i Kristinesviten på värdshuset där mittemot slottet, och det var sällsynt passande att stationen heter Läggesta för det ger ju ingen som helst fingervisning. Vi hade inte känt varann länge när vi gifte oss och Maken var allt lite nervös (han var en sån som praktiskt taget aldrig varit utanför tullarna om det inte handlat om en utlandsresa) men han bemannade sig och klarade prövningen med spets. :-)

Miss Gillette sa...

KristinAsviten.

Johnny sa...

Miss: Haha, good for him. :)

Anonym sa...

Du skulle bara veta hur avis jag är! Behöver en ny Android-telefon och det verkar vara den som är bäst just nu. Det viktigaste för mig idag är att det sitter en bra kamera på. Och sedan gör det ju inget om batteriet orkar mer än en timme om dagen. :)

Johnny sa...

Mia*: Den här klarar mer än en timme, men nog fan får man ändå ladda varenda dag.

Anonym sa...

Jag överdrev kanske lite - min Hero klarar en timme så länge jag inte använder den. ;) Brukar sitta på tåget hem från jobbet och kolla Twitter och sånt, och då är batteriet slut innan jag är hemma. Trots att jag inte använt den alls under dagen. Jag tror inte det är Twitter-klienten i sig som är boven...

Antar att alla smartphones man använder ordentligt behöver laddas dagligen - just det är inget problem, bara den funkar under dagen. Och om batteriet inte räcker hela vägen finns alltid power packs att ta till - USB-ansluten extern batteripack har jag faktiskt köpt. Men det vore skönt att slippa.

Johnny sa...

Mia: Jag har bara haft min ett tag, så vi får se hur det utvecklas.