torsdag, september 29, 2011

Ostadigt och bra

Jag läste i tidningen (visst låter ofta bloggposters öppningar som öppningar på Lindeman-sketcher) att hälsoexperter slår larm om att överdrivet mycket sittande är onyttigt. Detta visste jag redan, och det är bland annat därför jag går så överdrivet mycket. Nej förresten, det var kanske därför från början, men nu är gåendet snarare en slags mental friskvård. Hur som helst,  det är på alla möjliga sätt bra att röra på sig.


Jag sitter dock fortfarande för mycket. Det är skönt att ha ett sånt jobb, men jag har funderat på att införa små stående sessioner.  Perfekt vore då en sån där rund platta med nåt runt under. En sån där ostadig platta, ni vet. Jag testade en sån häromdan, och idag har jag träningsvärk. Perfekt!

Tyvärr - och det var lika illa i två jämförbara butiker - kostade en sådan grunka (vi använder ordet grunka alldeles för sällan)  uppåt 300 spänn. Löjligt! Jag vill kunna hitta ett billigare alternativ. Förslag?

9 kommentarer:

Steffe sa...

Begagnad platta kaske?

Johnny sa...

Steffe: om jag hamnar på nåt uff eller myrorna eller nåt i helgen ska jag absolut hålla utkik.

Anonym sa...

Kanske en limträskiva med någon slags kloss under?

Johnny sa...

mrarboc: Jag har också gunderat i de banorna. Skivan måste ju förresten inte vara rund, utan en brädlapp kan duga.

Paradigm sa...

Kanske bättre med en annorlunda stol istället. Det finns t ex cykel- och hästsadelstolar som gör att man lite halvstår hela tiden.

Anonym sa...

Köp en rockring!! ;-)

Hasse

Johnny sa...

paradigm/Hasse: Nja, jag gillar själva ståendet.

Sangvinisk sa...

Här kan du iaf jämföra priser och antagligen kvalite. Sen kanske det finns på blocket eller tradera om man nu gillar att shoppa via nätet.
http://shopping.kelkoo.se/ss-balansplatta.html

När man väl lyckats träna upp balansen på en sån där får man väl avancera till en planka som skall läggas över en cylinder...

Lycka till.

Johnny sa...

Sangvinisk: Tack. Ja det fanns ju några alternativ här - konstigt att de två stora jättarna jag var inne på bara saluförde en dyr modell.