lördag, oktober 01, 2011

Nåt knarkigt?

Under en liten eftermiddags – nä förresten – kvällspromenad hamnade jag i snårigheter, skulle man kunna säga. Eller kanske buskigheter. Jag hamnade bland växter.

En i höstas anlagd väg på en äng. Först äng, sedan makadam, sedan grus och sedan grov sand blir lika med väg - av tillfällig sort. Fast ängen under vill opp. Så buskar och snårar och spretar och pinnar och allt sånt där av olika sort växte ur vägen. Samt den här.

hampa

Den utmärkte sig genom att vara den enda i sitt slag. Alla de andra växtligheterna fanns det flera av, men denna stod ensam. Det var antagligen denna iräggjulärity som fångade min blick.

Nå, är det nåt knarkigt då, eller är det bara nåt hampaliknande som gror ur fågelfrö? Jag vet inte, för jag är inte rökare. Jag var rökare, men det var länge sedan. Sedan blev jag snusare, men det var över ett år sedan jag slutade med det … om man inte räknar understundeliga tussar med hushållspapper.

För den som vill studera plantan lite närmare finns en större bild här.

4 kommentarer:

maja lundgren sa...

Jag tycker det ser klart knarkigt ut, haha... Fast det är det nog inte. Eller så hamnade du i en hemlig odling.

Johnny sa...

maja: Den var ensam i sitt slag där, så den kanske hade rymt från en odling? Det ligger kolonilotter i närheten. :)

maja lundgren sa...

Ojdå. Mysko...

Johnny sa...

maja: Jag får väl ta ett blad från den nästa gång jag går förbi , torka det och mata räkorna med det - och se hur de reagerar.