söndag, oktober 16, 2011

Tal och film

Jag fortsätter lite på samma grej som igår, nämligen tal till rörliga bilder. Men den här gången är det ingen robotröst som pratar, utan min kompis Paola. Hon läser en snutt ur Svenskt husmoderslexikon - en slags uppslagsbok för hemmet. Den ges nog inte längre ut, skulle jag tro. Namnet låter såklart daterat corny, men det som står i den är faktiskt inte dumt

Det hon läser handlar om att kunna iaktta och att se, och att alla inte har den förmågan. Det handlar här om naturen, mer eller mindre, men är lite allmängiltigt ändå. Filmen, ja den består att scener och vyer från Södermalm, filmade av mig igår eftermiddag. Och ovanpå dessa talar alltså Paola.

Filmen blev lite lång, fem minuter. Min målsättning är i vanliga fall att hålla filmerna korta, men här krävde texten längden. Eftersom texten och filmen inte har ett dugg med varandra att göra ställs en del krav på din simultanförmåga. Lättast är kanske att du väljer att antingen titta på filmen - tillräcklig i sig själv, förvisso - eller att lyssna på talet - intressant nog. Okej, här är den.En sak som jag förresten borde vänja mig av med är dessa förklaringar jag alltid skriver. De är ju faktiskt inget annat än förklädda brasklappar.

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så totalt underbart!
Å, vad jag tycker om dom här filmerna och å, vilken härlig berättarröst hon har, Paola!! Hon påminner lite om Gunilla Röör (hur det nu stavas?).
Dessutom tyckte jag att texten var himla intressant ,-)

T a c k! Du berikar sannerligen tillvaron med dina påhitt!

Johnny sa...

Elisabet: Tack själv. Lite bekräftelse var vad jag behövde så här i höstrusket. :)