onsdag, december 21, 2011

Bilbo-trailern

Den första trailern till den första av de två Bilbofilmerna har dykt upp nu. Jag har vetat ungefär vad som har varit att vänta eftersom jag då och då har spanat in uppdateringar om filmens framåtskridande, men ändå känner jag mig positivt överraskad.

Ända sedan jag första gången hörde att Bilbo skulle bli film har jag varit lite orolig för dvärgarna. De är ju helt enkelt ett rätt löjligt gäng. De är också menade att vara lite löjliga till att börja med, men i boken kommer deras mindre löjliga sidor fram vartefter, för att i slutänden nästan försvinna.

Så har i alla fall jag upplevt det när jag har läst boken, och jag har varit lite orolig för att dvärgarna bara kommer att skildras som en enda trettonhövdad comic relief. Men nu är jag inte lika orolig för det längre, för i trailern framstår dvärgarna - och den kopplingen har jag själv aldrig gjort - som ett slags munkbrödraskap. I alla fall, och det pga deras mässande munk-aktiga sång, fick jag det intrycket.Förresten, men det blir väl antagligen inte förrns i den andra filmen, kommer "Master of Lake-town" att spelas av Stephen Fry, vilket jag ser fram emot. Han är jävligt bra.

ab

6 kommentarer:

Ullah sa...

Jag ser fram emot att se filmen. Har fått för mig att den skall vara bättre än Ringen-filmerna.

Johnny Söderberg sa...

Ullah: Haha, hur kan du ha fått för dig det? Man har ju knappt fått se nåt alls ju. .)

Mira sa...

Stort! :-)

Johnny Söderberg sa...

Mira: Nåt att se fram emot.

Mamman med skafferiet sa...

Jag ÄLSKAR Stephen Fry! Kärleken fick en nytändning när jag upptäckte QI, tidernas bästa underhållningsprogram. Har du missat dom så finns det hela avsnitt här:
http://www.youtube.com/user/quite1nteresting

Johnny Söderberg sa...

Mms: Jag har sett nåt avsnitt då och då. Kul program. Undras vem som skulle kunna vara den svenska versionen av Stephen Fry. Kanske Fredrik Lindström.