fredag, december 09, 2011

Ett par frågor jag vill ha svar på

1: Idag, i skrivande stund, är det så kallat "busväder" ute.

Men varför ser jag inga som är ute och busar?

2: Tyrannosaurus rex är ju - bland annat - känd för att ha oproportionerligt små och korta armar. Antagligen (fast man vet ju inte säkert) var de praktiskt taget oanvändbara.

De kanske heller inte behövdes? Evolutionen kanske gjorde dem allt oansenligare vartefter att tiden gick. Kanske som i fallet med våran svanskota. Frågan är: Om inte kometen hade gjort slut på deras saga - hade det då slutat med helt armlösa Tyrannosauríer?

7 kommentarer:

Henrik Sundström sa...

1. Till skillnad från mig så är de inte ute i ogjort väder?

2. Kan det vara så att de använde framtassarna som tandpetare?

josephzohn sa...

Du ser inga busar, därför att du inte är ute .. när jag cyklade genom staden i morse i det du kallar busvädret var vi många som buscyklade mot rött och mot körriktningen ..

Daniel sa...

Ja det är troligt att armarna helt hade försvunnit tillslut om det nu verkligen var så att de var meningslösa. Det vet vi dock inget om mer än vad vi kan spekulera om. Med tanke på att forskarna inte ens är ense om huruvida Trex kunde springa eller hade fjädrar (jo faktiskt), var jägare eller asätare så ska man nog inte dra för stora slutsatser om vad vi säger oss veta om deras framtassar.

Daniel sa...

Hmm, märkligt syftningsfel i min kommentar... det rådde inget motsatsförhållande mellan springa och fjädrar givetvis :P

Johnny sa...

Henrik: De kanske använde andra dinosauriers armar som tandpetare? :)

Jos: Ja just det, busförarna måste ju räknas som såna som busar.

Daniel: Jag läste nån gång (eller såg nog snarare på tv) att de (inte t-rexarna, men andra) kanske sprang, och att långa, förvuxna fjäderliknande fjäll hjälpte dem att göra flygliknande hopp, och att på den vägen är det. Du gjorde kanske den kopplingen i huvudet.

Barbro Binda sa...

När det är busväder är man inne å busar å därför har man ingen aning om vilken längd tyrannosaurusarna har på armarna. Om man inte bor ihop med en...

Johnny sa...

BB: Om man ändå bor ihop med en sån blir det nog rätt busigt.