fredag, december 09, 2011

Fåglarna på ön

För det mesta är jag rätt nöjd med min kamera (förutom att den har börjat glappa så jävligt på sistone). Jag plåtar mest i fint väder och på nära håll. Men ibland känner jag att en större/bättre/vassare/coolare kamera kunde vara på sin plats. Till exempel brukar jag känna så när jag passerar den lilla ön invid djurgården.

Det är ju de där fantastiska fåglarna som bara står där på ön och ser exotiska ut som jag vill kunna fota. Jag är inte mycket för fåglar, men några sorter gillar jag. Kråkor, pelikaner och just de här, vad de nu heter, gillar jag.

 

Men det blir inte bra. Kameran (och/eller mina kunskaper i frågan) når inte riktigt ända fram. Och det är synd, för jag vill liksom kunna visa upp dem. Kanske ger bilderna ändå ett litet hum? Nå, fantastiska fåglar i alla fall.

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

En häger. Eller kanske flera, jag tvärtittade bara.
Dom är så himla ..., läckra. Ser nästan ut som om dom kommer från en annan planet?

Och ja, jag saknar också ett sånt objektiv!

Johnny sa...

Elisabet: Det rör sig säkert om 20-30 stycken som bara står och hänger där. De ser ut att höra hemma vid Nilen, snarare än här.

crex sa...

Häger, eller Gråhäger som den benämns idag. De verkar klara sig så länge det finns lite öppet vatten.

Johnny sa...

crex: Då får vi hoppas på det. Just det stället där de är är inte särskilt djupt, så de två senaste åren har isen varit jättetjock.

Anders sa...

Holger, heter en av dom. Hägern Holger. Brukar hänga i trakten mellan Gröndal, Reimers och Långholmen. Om han nu är en av dom där på ute ön. De är nog med i samma klubb iallafall. En gång rodde jag förbi en av båtklubbsbryggorna vid Pålsundet, och då stod han där, Holger, på långa trådsmala tändsticksben, lång som en farbror, och blick stilla som en trädgårdstomte. Ja, han stod så stilla att först trodde jag faktiskt han var en välgjord trädgårdsdekoration av plast. Men det var han ju inte, han var ju Holger.

Johnny sa...

Anders: Då vet vi vad en heter. Men vad heter resten? Holger 2, Holger 3 osv?

Mia* sa...

Är det samma sort som jag plåtade förra året, tro?

http://www.flickr.com/photos/miaisageek/5108040347/
http://www.flickr.com/photos/miaisageek/5108637650/

Johnny sa...

Mia*: Jepp, det är dem. Fina bilder.