lördag, december 10, 2011

Jag filmade lite

Demonstrationer i Stockholm den 10:e december. På den ena sidan: "Stoppa svenskfientligheten". På den andra sidan: "Inga rasister på våra gator". En liten bit bredvid: Jag, och en massa andra, de flesta med kameror i hand. Några skrikande, några bara gloende. Jag själv hörde till de sistnämnda. Jag filmade istället.

Efter ett tag blev det dock lite för våldsamt för min smak, åtminstone där jag stod. Folk började kasta smällare hit och dit. Idioter! Jag filmade lite till, och sedan drog jag. Filmen blev cirka 8 och en halv minut lång.Skulle du inte palla att se en sådan långfilm har jag klippt ut en snutt. Det är en tjej som får foten överbackad av en polisbuss.Folk ropade en massa slagord. Bland annat lät det så här.ab, ab, ab, ab, dn, dn, svd, svd

5 kommentarer:

Grötfrukost sa...

Usch vad obehagligt! Men bra att det är så många som visar avsky genom närvaro. Läskigt med flygande gatstenar, smällare och våld.

Illwill sa...

Varför försöker svensk media och bloggare påskina att det var de s.k "högerextrema" (som egentligen även de är vänster) som höll på och bråkade?

"Demonstranten" som blev påkörd var en i Brittans gymnastikgrupp och hon blev tillsammans med resten ur den gruppen arresterade för att de slängde flaskor på demonstranterna och polisen.

De som bråkade var de som ALLTID bråkar, alltså kommunisterna/anarkisterna. Precis som i GBG, precis som vid Reclaim the Streets, precis som i Salem...det är ALLTID AFA-drägget.

Nassarna uppförde sig lugnt och fint som vanligt, knarkarna från våldsvänstern betedde sig även de som vanligt.

Johnny sa...

Grötfrukost: Smällare är fel sätt att uttrycka sin åsikt på. Det kryllade av idioter där jag stod. De mer civiliserade stod längre bort, men hade jag hållit mig där hade jag behövt en annan kamera.

Illwill: De högerextrema syntes knappt till, de var instängda mellan polisbussar i en vagnborg på vilda western-vis, så det var faktiskt som du säger.

Å andra sidan verkade de högerextrema för upptagna med varandra:

https://skitch.com/deeped/gxe9c/just-nu-hogerextrema-i-fackeltag-vid-slottet-nyheter-aftonbladet

Marianne Johansson sa...

att sverigedemokraterna ej blev inbjudna till nobelfestligheterna - alltså ett 'avsteg' från det vanliga att alla riksdagspartier i det sammanhanget brukar vara representerade - detta sakförhållande kan väl ej ha spelat in här? - "jag överlever nog!" - så sa visst han SD-ledaren när han i massmedia blev tillfrågad hur han 'liksom tog detta' att han blev exkluderad - såsom inte varande tillräckligt 'fin'...

Johnny sa...

Marianne: Det stör mig inte alls att han inte var inbjuden, eftersom jag anser att man ska få bestämma själv vem man bjuder. Men det stör mig lite ändå, att han inte blev bjuden, eftersom Nobelfesten verkligen lever i symbios med SVT, och SVT ska nog inte hålla på att skilja på folk och folk, utan hålla sig hyfsat neutrala.