tisdag, december 13, 2011

Slussen klubbad (som en säl)

Man har tydligen klubbat igenom att Slussen ska rivas nu. Rivas och ersättas med nåt jox anpassat för massbilism. Ordet bilism låter förresten märkligt likt det italienska ordet bellissimo, vilket enligt googles översättning ska betyda härlig. Det kanske är det den borgerliga majoriteten har haft i bakhuvudet, lite undermedvetet sådär, att om de öppnar upp för mer bilism där kring Gamla stan, då blir det härligt. Massor av filer, massor av bilar, massbilism, massbellissimo .... superhärligt.För min del så tycker jag de borde renovera Slussen, bit för bit. En stad består av en massa fyrkanter och raka linjer. Vatten, däremot, är något som för tankarna till något organiskt. Att ha nåt kantigt rakt skit som löper över vattnet utgör ingen fin övergång. Den nuvarande Slussens kringla gör däremot det. Det är lite som att klippa i film - en ful och omjuk övergång från en bild till en annan är dålig klippning och skapar dålig kontinuitet och allmän vantrivsel.

Animationen gjorde jag så här. Jag sparade fyra bilder från en av Webbkameror.se's vyer över Slussen. Jag klippte dem till en lagom storlek inne i Pixlr. Jag lade ihop dem till en animation i Gickr.

DN, DN, SvD, SvD, Ab, Ab

2 kommentarer:

Niklas sa...

Du menar att man stadens förslag är anpassat för massbilism (det har en kapacitet på 30.000 fordon per dygn).

Samtidigt vill du hellre att man renoverar Slussen. I renoverat skick har Slussen kapacitet för 100.000 fordon per dygn.

Frågan är då vilket av dessa två alternativ som är bäst anpassat till massbilism.

Johnny Söderberg sa...

Niklas: Kanske har du rätt. DEt jag tänker på är att med det nya förslaget ser man bara en massa filer. Varför kan inte bilarna ta centralbron förresten?