fredag, februari 10, 2012

Kall fredagmorgon

Fredag. Det är morgon när jag skriver detta, och vädret är fint. Kanske inte otroligt fint, men i alla fall ovanligt fint. En kall sol skickar breda, oranga strålar ner mot dem som kommer gående på den vita, knastriga marken under den. Jag var en av dem, på vägen mot jobbet, och jag föreställde mig att jag hade den coola frost-i-skägget-alpinist-looken, men troligen såg jag nog bara ut som en vanlig morgonpendlare med fruset snor under näsan.

6 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Den sista meningen kan man skratta åt (det gör i alla fall jag), men den är samtidigt otroligt viktig för den sätter fingret på det där med perspektivet, att var och en uppfattar världen så olika.

När jag blir irriterad över störigt ljudläckage ur nåns mp3-spelare på tåget tvingar jag mig att tänka tillbaka till tiden då jag själv cyklade omkring med en freestyle och ägde hela världen. Kändes det ju som inuti mig, fast de flesta utanför bara blängde surt.

Johnny Söderberg sa...

Det där med hörlurar som läcker ljud är nåt att fundera över. Om jag märker att folk hör vad jag lyssnar på brukar jag skämmas, även om det är hur bra och trevlig musik som helst.

jansson sa...

Hörrödu, det där med att solen är kall ställer jag mig ytterst tveksam till ;)

Johnny Söderberg sa...

hehe, tjena jansson, det var länge sen. jo, solen kan vara kall. kall och hård men rättvis.

jansson sa...

Ja, det var ett tag sedan. Tittar in här titt som tätt men det blir sällan någon kommentar. Själv har jag ju liksom fallit bort från bloggandet och försöker ta mig tillbaka. Men den där riktiga motivationen verkar aldrig infinna sig.

Johnny Söderberg sa...

Egentligen samma här. Facebook och i viss mån twitter har tagit över alltmer hos mig. Fast jag sitter ju alltid framför en dator på jobbet, så det blir lätt gjort att det blir lite bloggande ändå.