fredag, februari 03, 2012

Skrapande och filande

Igår kväll, med snön tungt fallande i mörkret utanför mitt fönster, kröp jag upp i stolen framför datorn och kollade på "making of"-videor rörande Alienfilmerna. Det finns flera att kika på, och av dessa gillade jag till exempel den här.

"Alien", den första, den från 79, är ju naturligtvis en av de riktigt stora filmerna i filmhistorien. De efterföljande håller också måttet, tycker jag, rent sci-fi-mässigt sett, men ettan var ju banbrytande. Här är en animerad gif jag gjorde, den föreställer Giger, putsandes, och fejandes och skrapandes på den så kallade "Spacejockeyn".Det är alltid "Spacejockeyn" som har fascinerat mig mest i "Alien", och att se konstnären själv fila på den tycker jag är kul. Denna figur ("Jockeyn", inte Giger) ska tydligen spela en viss roll i den kommande filmen "Prometheus", sägs det, och denna figur, snackas det om, kanske inte alls är en figur, utan en dräkt, kanske nån slags "i-symbios-med-användaren-rymddräkt", typ. Den som lever får se.

4 kommentarer:

Mamman med skafferiet sa...

Åååå, "Alien"! En av de första skräckfilmerna som min brorsa skaffade på VHS... Han kom hem, efter att ha sett den på bio, och berättade med inlevelse om alla hemska detaljer. Det resulterade i att jag, åtta år gammal, skrev hemska berättelser på skolan som tydligen lästes högt i lärarrummet med rynkade pannor.
Jag älskar dom filmerna, särskilt den med Michael Wincott och Winona Ryder. Fast den första är ju mer speciell och stämningsfull. Jag ser fram emot "prequel-en" av "the master Ridley him self"! Jag köpte faktiskt ett Alien-gosedjur till min bror för ett par år sedan. Jag vet att det finns en t-tröja också med en lill-Alien i plast som står rakt ut från tröjan ur ett blodigt hål på magen.

Johnny Söderberg sa...

DEN tröjan vore roligt att ha. Förresten, tänk om man gick på en fin fest, likt nobelfesten till exempel, tänk vad kul att ha en sån under skjortan, och låla lill-alien kika fram framåt kvällen (på nåt vis lät detta snuskigt, känns det som).

Mamman med skafferiet sa...

Ha ha ha! Vilken syn! Både den du beskrev och den vi läste mellan raderna! :-)
Off topic; vet du varför jag inte kan kommentera när jag är inloggad? Låter helknasigt men jag måste logga ur, välja profil, logga in på nytt, och DÅ kan jag kommentera. Lite jobbigt...

Johnny Söderberg sa...

Blogger (eller vi Bloggeranvändare, snarare) verkar ha problem med kommenteringen just nu. Jag tror de implementerar nya funktioner och har sig.