onsdag, mars 28, 2012

Leta

Tog en paus från letandet. Behövde luft. Letandet bestod i att jag sökte efter ett kvitto. Min kamera, det har jag kanske nämnt här nån gång, har i stort sett pajat, och det var köpekvittot på den jag försökte hitta.
Jag knatade iväg till trånkan, och där tog jag en kaffe på pizzerian, och därefter gick jag hem och fortsatte letandet. Utan resultat. Jag hittade en hel del gamla kvitton, typ kvittot från en öl jag köpte på puben Engelen för några år sedan. Varför hade jag sparat på det?
Jag avslutade letandet. Jag hittade aldrig kvittot. Å andra sidan – var det ändå nåt att ha två år efter köpet? Tveksamt. När jag blir miljonär köper jag en ny kamera. Tills vidare plåtar jag med mobilen. Här är några från idag.
ek
En gammal ek. Utan bark och helt rumphugget både på tvären och på höjden. Verkade död. Varför var den ett naturminne. Å andra sidan, varför inte?
flarra
Et trasig flarra. Inte mycket att orda om den saken.
halshuggen
En and av trä. Halshuggen.
intryckt
Ett träd som hr vuxit ihop med ett annat. Det är nån slags rörelse i den här bilden, tycker jag. Det är lite ett slag på käften fångat i flykten liksom.
koppar
Några kopppar på marken bredvid en gammal bag. Och några koppar inuti bagen även, det konstaterade jag genom att peta på’n med skon.
oasen
Den ovan nämnda pizzerian. Alltid samma ansikten där. Det är stammisarna, de så kallade.
skor
Fyra skodon. Två av dem slängda. Två av dem egna. Två av dem rosa. Två av dem svarta. Mina.
star
I avståndsordning: En stjärna, en taggtråd, ett par tågspår och ett Trångsund.
pryttlar
Under mitt letande hittade jag en massa saker som log dolda i, på och under andra saker.

Inga kommentarer: