lördag, mars 03, 2012

Morgongröt

Det var morgongröten det. Havregryn, lite linfrön samt ibland en klick smör, och ner i en tallrik och på med vatten och sen in i mikron ett par tre minuter. På med mjölk. Det är morgongröten det. Har ätit detta varenda morgon sen nyår. Innan dess åt jag några (typ 4) limpskivor med marmelad eller honung till frukost. Jag älskar verkligen honungsmackor, vilket får mig att tänka på en kul skämtteckning från Metro från häromdan.Det kanske är denna min nya frukostvana, i kombination med att jag har dragit ner på kolhydrater (jag LCHF:ar inte, men äter väldigt mycket mindre exempelvis pasta än förr), har slutat med godis och läsk och har börjat springa (men förvisso bara den sista tiden när det gäller springandet) som har resulterat i att jag har gått ner sju kilo sedan nyår. Ja just det, de många kvällsmackorna innan läggdags har jag också skippat.

Men här till det konstiga. Jag kunde knappast räknas som tjock innan dessa sju kilo, och antagligen ingen skulle nog ha påstått att jag ens var överviktig. Och nu när de sju är borta syns det egentligen inte alls på mig. Jag ser ut som innan nyår.

Det konstiga är alltså: Vars satt de sju? Sju kilo är ganska många kilo att gömma. Okej, ölmagen har väl fått sig en törn, antar jag, och säkert ett par brallor som jag inte kunde ha förut kan jag nog ha nu. Men sju kilo på magen - nej. Den enda förklaringen är att de har suttit inbäddade nånstans, men var?


6 kommentarer:

Anonym sa...

Bukfett kanske, alltså sådan fett som gömmer sig inne i buken mellan organen?

Johnny Söderberg sa...

Bergis. Vilken obehaglig tanke.

Aud Djupaudga sa...

Om det knappt syns nån skillnad är det just som mrarboc säger inbäddat fett runt organen. Mycket farligt, så just de kilona var det säkert bra att bli av med. Leverfetma finns det t.ex nåt som heter när levern är helt inslagen i fett, då jobbar den inget vidare. Ruskigt att tänka på :(
Jag har också satt igång med ett sundare leverne, och äter också gröt fast på kvällen. Jag tror på gröt.

Johnny Söderberg sa...

Aud: Gröt är det nya sva... gröt är det nya grötiga! :)

h.skoldebjer sa...

På rumpan? ;-)

Johnny Söderberg sa...

Tja .. vet ej. Kan ju inte se det.