torsdag, april 12, 2012

En mil igen

Sprang en mil igen. Igår kväll. I regnet. Inget märkvärdigt med det. I och med att jag brukar slå på appen "Mina spår" på mobilen får jag - förutom springet uppritat på en karta - lite data över springandet. Iofs gör dessa data varken mer eller mindre för prestationen (eller vad man nu ska kalla't), men ibland är det kul att nörda lite. Här är lite i urval. Hur pass det stämmer vete fan.

Skapad av Mina spår på Android.
Total sträcka: 10,00 km (6,2 mi)
Total tid: 1:11:10
Förflyttningstid: 1:09:47
Medelhastighet: 8,43 km/tim (5,2 mi/h)
Genomsnittstempo: 6,98 min/km (11,2 min/km)
Höjdskillnad: 212 m (697 ft)
Max. lutning: -64 %
Min. lutning: -121 %
Tidtagning: 11-04-2012 19:59

En genomsnittshastighet 8,43 km/tim är inte mycket att hänga i julgran, men ändå var jag här ett par minuter snabbare än på min förra mil, så det tar sig. "Har du nåt mål med din löpning?" är en fråga jag har fått ett par gånger på sistone. Jag har inte riktigt kunnat svara på det eftersom jag egentligen inte har haft nåt mål mer än att få känna mig hurtig, men nu kan jag säga att mitt mål är att springa en mil på under timmen.

6 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

Vi håller ungefär samma tempo, 7 min/km är ungefär vad jag har i snitt. Springer jag 5-7 km kan jag komma ner på drygt 6 min/km

En mil på under timmen har jag inte fixat på MÅNGA år. Ta det försiktigt bara så att du inte tar i för mycket och springer för långt och för ofta så att du får problem med hälsenor och/eller benhinnor. Du stretchar väl före och efter??

Jag har inte heller något mål, jag springer uteslutande för att jag mår bra av det.

Johnny Söderberg sa...

Vet du, Hasse, jag stretchar inte alls. Jag har märkt att jag funkar bättre ostretchad, av nån anledning.

h.skoldebjer sa...

Hmmm....kan tyvärr straffa sig i längden. Jag har själv inte varit något vidare bra på att stretcha. Men när jag fick långvariga problem med en hälsena så började jag göra det och vips så försvann problemen.

Johnny Söderberg sa...

Ska tänka på saken. ;)

Aud Djupaudga sa...

Visst är det roligare när man kan "nörda" lite.
Jag har en stegräknare som jag brukade ha på mig när jag promenerade minst en timme om dan fram tills för ett år sen. I början antecknade jag sånt som hastighet, tid och sträcka varje dag. Det var kul att följa framstegen.
Man behöver väl inte ha nåt annat mål än att öka kondisen och må bättre tycker jag. Man kan ju sätta upp mål för sig själv bara, som att orka en viss sträcka eller så. Jag är djupt imponerad av dina framsteg, det har gått fort framåt tycker jag.

Just nu har jag kondis som en hundraåring, men jag ska börja om igen med träningen så fort jag tillfrisknat helt från min nuvarande sjuka. För inte är det kul att känna sig som en åldring och hasa sig fram. Vi är ju rena ungdomarna egentligen :)

Johnny Söderberg sa...

Då är ju gåing det perfekta för dig att köra igång med. Och även årstiden är ju den rätta.