lördag, juli 14, 2012

Mitten av Juli

Semestern rullar på. Det är ingen sol och badsemester, men den rullar på ändå. Jag har verkligen inte gjort sakerna jag föresatte mig att göra -spackla mera, måla mera - men tiden tycks gå ändå. Jag drömmer rätt mycket.

Tidigt 1900-tal. Amerikas skogar. Jag och de jag var med: Ingenjörstrupper? Skogshuggarlag? stod på ena sidan av en bred flod. På andra sidan fanns en liten stad av trä. Dit skulle vi. Vi hade virke nog att bygga en slags flytande stockbro .... nästan hela vägen över. Vår förman bestämde sig för att chansa.Vad hände? Kanske drunknade någon. Kanske var det ordervägran. I vilket fall som helst skulle förmannen hängas. Två enormt höga stockar. Ett kyrktorn av trä. Ett rep. Stockarna skulle resas på insidan av tornet. Han skulle hängas högt - fast inomhus. Men nåt gick fel och det hela fick uppskjutas till dan efter.

På kvällen satt jag och förmannen och pratade vid ett bord. På nån bar. Han accepterade hängningen. En bit bredvid oss satt en gubbe och tjatade: "Han ska dömas för brotten han begick i inbördeskriget också!!". Både jag och förmannen försökte förklara att det var onödigt, för det kunde ju ändå inte bli nåt värre straff, men mannen tjatade vidare.

I en annan dröm inatt, som kanske hörde ihop med den förra på nåt vis för den utspelade sig förr i tiden, gick jag omkring på en rätt öde ö och hittade mumier efter folk och djur. De var naturligt mumifierade. Men de var äckliga att ta på, för mumifieringsprocessen var inte alltid riktigt genomförd. Jag blev kladdig om händerna.

Ja, så där håller det på.

5 kommentarer:

Fairbanker - Swedbank sa...

Semestern ruller på og stadig ingen sol :(

Stefan Jansson sa...

Mina drömmar skulle bli en riktig rysarroman. Tyvärr glömmer jag bort det mesta direkt när jag vaknar.

Johnny Söderberg sa...

Eller som tur är - om det nu är rysare.

Stefan Jansson sa...

Rysrae säljer nog bättre! Om jag knoppar in och är lite varm,typ som efter en joggingrunda så kommer de rysliga drömmarna som ett brev på posten.

Johnny Söderberg sa...

Va? Kvällsjogging kan kopplas till mardrömmar? Så vill jag inte att det ska vara.