söndag, juli 08, 2012

Svettig eftermiddag

Eftermiddag. Kvavt. Jag sprang på förmiddagen, och vill tydligen inte sluta eftersvettas. Sitter framför datorn och gör just det. Ska dra ut. Ska röra mig bort till Ågesta Utegym och motionsspår för att spana in spåren, se hur de är. Jag brukar ju inte köra på spår, utan längs landsvägarna. Är lite sugen på att testa.

På vägen dit kommer jag att passera Ågesta nudistbad. Kanske vågar jag mig in på det - men troligen inte. Dock, om jag gör det blir det en rapport här. Vem vet, förresten, kanske kunde jag avsluta en löprunda med ett bad där. Har funtat på saken men ... njä.

Ja här sitter jag. Jag tittar ut genom fönstret men ser ingen sol, utan bara en slags mjölkaktig vithet. En svettig sådan. Jag ska sticka strax, men kommer på att jag facebookade en ganska lång snutt i morse. Den snutten kunde ju passa här också, kom jag på.

Den här låten, som jag egentligen känner bättre till med bandet Pentangle, har varit väldigt utbredd, inte minst på svenska, läser jag på Wikipedia: "The theme of this ballad was common in many northern European languages. There are 125 different variants known in Swedish alone." Den handlar om två systrar, varav den ene mördar den andra genom dränkning. Svart/avundsjuka är motivet. Men mörderskan blir så småningom avslöjad, för en väldigt morbid speleman hittar liket, och bygger av det en harpa. Denna harpa tar han med sig till bröllopet där mördarsystern just gifter sig sig med den mördades tilltänkta, och på harpan spelar han. Och låten som blir avslöjar den onda systern. Tankar som brukar slå mig, när jag hör såna här gamla visor, är hur mycket mer innehållsrika textmässigt de var, i jämförelse med många av de nyare (exempelvis: http://youtu.be/iEe_eraFWWs). Kanske är det så att nu för tiden lägger vi i stället textkrutet på alldeles för långa facebook-inlägg.
---
Update: Jag tog svängen in på nakenbadet. Det fanns en skylt som berättade vars det låg..Vädret var som det var, samt att det var sen eftermiddag vid det här laget, så det visade sig att jag var helt solo där. Jag kunde alltså ha tagit mig ett nakendopp. Nämen vad säger jag? Jag hade naturligtvis kunnat ta mig ett nakendopp oavsett hur många människor som var där.

Nå, det var i vilket fall som helst ett rätt fint ställe. Välskött, om man säger så. Man kom till en parkering, och efter den löpte en liten stig genom skogen, tills man kom fram till en stor gräsmatta som slutade i vad bilden här nedan visar.Sorry angående kvaliteten på bilden, men det var med mobilen. Å andra sidan blev det ju en bild i alla fall, vilket det ju inte hade blivit om det hade varit folk där.

Jag badade som sagt inte, men skulle jag ha gjort det om det hade varit fint väder och en massa folk där? Och otvungen stämning. Vet faktiskt inte. Nakenbad är förvisso gött, men jag undrar över den där otvungna stämningen.

4 kommentarer:

Stefan Jansson sa...

Undrar ifall det kryllar av snyggingar på nakenbadet.

Johnny Söderberg sa...

Säkert. :)

h.skoldebjer sa...

Jag eftersvettas som fasen.Faktum att jag svettas jäkligt mycket över huvud taget så här på äldre dar. En kvinnlig bekant säger att även män har en form av klimakterium? Fan trot

Johnny Söderberg sa...

Jag har märkt att ju mer vältränad jag är, desto svettigare blir jag. Märkligt.