måndag, oktober 15, 2012

Hålla på för att få tiden att gå

Häromdan på jobbet satt jag och fann mig hållandes i en kastanj. Det händer stundom att jag plockar upp kastanjer från marken så här års, de är något att fingra på och bolla omkring med medans man går gatan fram. Det brukar sluta med att jag fotbollssparkar iväg dem, men denna som jag nu satt och höll i hade tydligen sluppit bli ivägsparkad.

Det blev att jag, medelst en slö sax, urholkade den. Bara för att, liksom. Och sen blev det att jag blötte upp lite hushållspapper som jag geggade ihop till en grötig massa. Denna massa fyllde jag den tomma kastanjen med. Bara för att, liksom.Ja sen lät jag en helg gå. Under helgen hann jag med att träffa en kompis jag inte har träffat på åratal. Det blev ett par öl med henne. Och jag hann med att springa nån halvmil också. Jag har dragit ner mina milare till halvmilare. Och jag såg ett par filmer också, under helgen.

När jag kom tillbaks till jobbet fann jag kastanjen liggandes i en låda. Jag hade faktiskt glömt bort den. Pappersmassan var nu hård som sten. Så jag skalade bort kastanjeskalet - bara för att, liksom. Klumpen som blev hade vissa likheter med en hjärna.Sen satt jag och pillade på hjärnan, tryckte och klämde på'n. Hade jag kunnat voodoo hade jag kunnat låtit någon sprattla. Eller kanske helt slockna, för jag råkade pilla bort rätt mycket av det översta lagret, och grejen blev därmed mindre hjärnlik.

Nå, projektet - det hade ju blivit ett projekt vid det här laget - fortlöpte i och med att jag började klottra på den. Det blev inte så snyggt - mest likt en kassler. Så jag tog fram mobilen och plåtade ...... och lät plåtandet, och uppläggningen här i bloggen, bli projektets slutpunkt. Perfect time killer.

6 kommentarer:

Mira sa...

Bara för att, liksom...

Johnny Söderberg sa...

Mira: En kommentar, bara för att, liksom. Tack, liksom. :)

h.skoldebjer sa...

Man kan visst äta kastanjer? Rostade eller typ nåt sånt. Undrar hur det smakar? Som nötter kanske? Är det rentav en typ av nöt?

Johnny Söderberg sa...

h: Fast jag har hört att det inte är de där vanliga kastanjerna som ligger överallt på marken som går att äta.

Perre sa...

Helt rätt det går inte att äta kastanjerna i sverige. Här nere däremot så är det många som försörjer sig på att rosta kastanjer och sälja dem i pappersstrutar, jättegott - smakar inte som nötter

Johnny Söderberg sa...

Nåt för er att pyssla med för att dryga ut kassan? :)