tisdag, november 20, 2012

Kollektivtrafikanter

I skrivande stund har jag tagit tvåtusenetthundrasextiosex (2166) Instagrambilder, och femtiotvå (52) av dessa har varit på mina medpassagerare på bussar, tunnelbanor och pendeltåg. Ca två procent av mina bilder har alltså det motivet. Jag har inte haft någon slags tanke på att dokumentera kollektivtrafikanter, men på nåt vis har det ändå blivit rätt mycket så.

Många av bilderna är rätt oinspirerade, och har nog tillkommit mest pga att jag har velat ha något att göra medan jag har suttit och åkt; jag hade typ lika gärna kunnat rulla tummarna. Men flera av bilderna är faktiskt förvånansvärt bra. Om detta beror på tur, tillfällighet eller skicklighet är svårt att veta, men det är säkert en kombination med slagsida åt tillfällighet.Skulle DU - helt mot förmodan och rimlig statistik - känna igen dig själv på någon av bilderna och tänka: "Fy! Jag vill ente va me!" så tar jag gärna bort bilden.

6 kommentarer:

crex sa...

Snygga bilder. Kände inte igen nån. Du åker nog inte samma linjer som jag :)

Johnny Söderberg sa...

crex: Tack. :)

Aud Djupaudga sa...

Min första tanke var; hur bar du dig åt? Jag har nog velat fota folk så där men inte vågat. Jag är rädd att jag ska få på flabben:(

Var det ingen som protesterade?

Johnny Söderberg sa...

Aud: Det är ju med mobilen jag fotar. Ljudlöst. Det ser ut som att jag håller på med mobilen bara, typ spelar eller facebookar.

P-E Fronning sa...

Du har rätt i att dom en och en inte är så inspirerade (gillar dock hundröven och röda kavajen t ex) men som en samling blir de mer intressanta.

Johnny Söderberg sa...

p-e: Du har rätt. Och bra val av gilla-bilder, de gillar jag också.