torsdag, november 22, 2012

Nedstoppat

Genom åren har jag fått utstå mycken kritik, kanske främst från min dotter, men även från andra, om att jag har skjortan eller tröjan nedstoppad i brallorna. "Dra upp skjortan", säger de, "Det ser töntigt ut." Jag har för det mesta gjort som de har sagt, men allt som oftast, helt per automatik, stoppas den ner igen. Det är väl helt enkelt jag att göra så - men jag försöker att bättra mig.

Denna grej har antagligen gjort att jag har fått öga för nedstoppade skjortor och tröjor på andra, och precis som mina belackare tycker även jag, paradoxalt nog, att det ser rätt töntigt ut. Jag kom att tänka på saken när jag såg en bild på Roger Waters (sångaren, basisten och låtskrivaren i Pink Floyd) idag, där han körde nedstoppat. Kom att tänka på att han fan ofta gör det. Jag kollade, och jodå. Så jag är inte ensam.

14 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

Lite märkligt det där. Jag stoppar inte heller ned skjortan i byxorna. Iofs beror det lite på vad sklags skjorta det är. S.k finskjortor är det tydligen ok att stoppa ner. När jag var ung var det absolut viktigaste att alla kunde se vliket märka man hade på jeansen. Det är tydligen inte så viktigt längre. Sen kan man ju ha ett fräckt bälte som man vill visa upp. Jag säger bälte, därför att jag dristade mig att säga livrem till en betydligt ybgre kollega och han höll på att skratta ihjäl sig. :-)

h.skoldebjer sa...

Ojdå, skulle ha korrekturläst innan jag postade kommentaren!

Gunilla Karlen sa...

Jag tycker att du ska göra som du själv vill och trivs med.
Det finns precis lika många som tycker att det ser illa ut med skjortan utanpå som nedstoppad i byxorna! Jag garanterar!

Johnny Söderberg sa...

Hasse: Haha, livrem är nog verkligen en åldersmarkör. Som om du råkade säga automobil. :D

Gunilla: Jag har kommit fram till att det faktiskt ser snyggast ut om man inte kör nedstoppat, men att skjortan eller tröjan då når ner lagom till bältet, men inte längre.

Stefan Jansson sa...

Mycket att hålla reda på är det! Jag har nog gjort som du, många gånger.

Johnny Söderberg sa...

Stefan: Vi gör oss nog alla skyldiga till modebrott ibland.

Aud Djupaudga sa...

Kan du inte skaffa en nattskjorta i flanell (finns rutiga som ser ut som vanliga skjortor, jag har en sån)och stoppa ner i byxorna. När dottern då säger att du ska ta upp skjortan så säger du OK. Så spankulerar du omkring så ett tag, så får vi väl se vad hon föredrar :D

Det verkar skifta med några års mellanrum det där. Jag minns både perioder med "dra upp skjortan" och "stoppa ner skjortan". Svårt att vara till lags.

Johnny Söderberg sa...

aud: Stoppa ner var rätt 80-tal. Och kanske 40 ... det verkar gå i tjugoårscykler, vid närmare eftertanke. På tal om nattskjortor så har jag ett par kaftaner. En sån skulle kunna göra tricket också. :)

Staffan sa...

Skjortan utanför är ju helt klart ett knep för lönnfeta att dölja kaggen.

Johnny Söderberg sa...

steffan: Kan vara. Ibland i alla fall.

Rutan sa...

Clint Eastwood stoppar ner!
http://www.flickr.com/photos/the_first_rays/4447256003/
och
http://cdon.se/film/gran_torino-4176281
Likaså Stålmannen
http://www.maskeradkostymer.se/k.php?k=3

Johnny Söderberg sa...

Rutan: Haha, jag är i gott sällskap. Och mycket riktigt är det just så jag föreställer mig att folk ser på mig - som en blandning mellan Clintan och Stålis. :)

Mira sa...

Heja, heja friskt humör!
Skjortan hänger utanför!

Johnny Söderberg sa...

Mira: Haha, jag har faktiskt aldrig fattat vad det betyder.