onsdag, december 04, 2013

Svinerier

Fy fan! Fy bubblan! Fy tusan! Eller vad man vill.  Epitetet "Svenska grisar" borde ju borga för fint kött från grisar som har haft det bra innan man tog livet av dem. Borde.


Jag brukar störa mig på de svinerier [sic!] som utländska djuruppfödare håller på med, men det här är ju lika illa. Det finns länder där ett djurs liv verkar lika mycket värt som en kottes eller en stens, men så ska det fan inte vara i Sverige.

Här kommer ett tips: 

Att sätta upp webbkameror som sänder dygnet runt innebär antagligen ingen oöverstiglig utgift. En grisbonde skulle kunna installera en sådan övervakning. Och på köttfärs och kotlettpaketen i affären kunde det finnas en QR-kod. Man skulle kunna scanna denna kod med mobilen - eller bara följa en länk, jag kanske krånglar till det - och på plats kunna se hur aktuell uppfödare behandlar sina grisar. 


3 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

Det är för jävligt!! Man frågar sig hur den uppfödare är funtad som inte åtgärdar sådana förhållanden?

Johnny Söderberg sa...

hasse: Ja. Fan, det kanske borde vara LAG på filmning.

YKW sa...

Sicka svin!