torsdag, november 24, 2005

Serenity

Såg just filmrecensionerna på Godmorgon Sverige. C-G Karlsson gav "Serenity" en fyra. Jag blev lite förvånad. Filmrecensenter sänker i och för sig långt från alltid sciense fiction och rymdfilmer, men de brukar alltid le lite överseende och säga nåt i stil med "man får ta det för vad det är". Men C-G var lyrisk. Han tyckte den var skönt skitig och dieseldoftande.

För min egen del tycker jag Firefly/Serenity är alltför data-animerad. Förresten gäller det Star Wars också. Det känns fortfarande som att det är några år kvar tills rymdskeppen får samma kvaliteter som de gamla plastmodellerna som användes förr. Men jag antar att det är billigare så här.



Jag tycker, efter att ha sett
"Firefly" (nedlagd tv-serie) som filmen bygger på, att filmen verkar klart sevärd (man får ta det för vad det är). Men största behållningen är ändå Kaylee (snyggare än Scotty) och Jayne. Jayne spelas av Adam Baldwin som inte är en av de äckliga Baldwin-bröderna ( Alec går fri), och är en otroligt skön karaktär. Jo, jag kommer nog att gå och se filmen.

Inga kommentarer: