tisdag, december 06, 2005

Det här är bloggande

Härom dagen störde jag mig på att bloggare i allmänhet inte kom med egna saker, nyheter, storys eller vad fan som helst, utan bara slöade sig fram till Aftonbladets Eller Expressens hemsidor och i stort sett bara skrev av något. Låt säga med sina egna ord (ungefär som dagens ungdom gör läxor).

En annan sak som jag har stört mig lite på är Linda Skugge-bloggarna. Då menar jag inte de bloggposter som Linda Skugge skriver, utan de bloggar som skriver av det Linda Skugge skriver. Linda Skugge skriver för det mesta väldigt korta grejor i sin blogg, men Linda Skugge-bloggarna har en tendens att fylla hennes små anteckningar med innehåll på egen hand - förstora det liksom - fylla anteckningarna med ett värde de inte har. För att de har henne som idol.

Jag menar inte att klaga på Linda Skugges blogganteckningar. Helt uppenbart har de ett bra mycket större värde för massor av människor än vad mina poster har. Alla skriver ju olika. Så det jag klagar på är fantasilösheten. Det är lite fan-fiction över det hela faktiskt.

Det är tur att jag inte är journalist och har betalt för att skriva, för då skulle det ha avkrävts mig en hänvisning till vilka Linda Skugge-bloggarna är. Nån länk till dem, så att man kan bilda sig en egen uppfattning. Nu blir det inga såna länkar, för jag kommer helt enkelt inte ihåg var de återfinns. Snarare är det kanske så att många då och då gör sig skyldiga till fenomenet - vi kanske lite till mans gör det:

Linda Skugge skriver att hon ser ut som en transvestit på den nuvarande bildpresentationen i sin blogg, och att den borde bytas ut mot den bild som illustrerar hennes krönikor. Jag kan inte riktigt hålla med henne där. Jag tycker att hon ser mer ut som en transa på grön-tröja-bilden. Å andra sidan är det rätt snyggt när tjejer ser ut som transvestiter, tycker jag, så hon kanske ändå borde byta ut den.

Inga kommentarer: