måndag, januari 30, 2006

Rock Lobster

Jag undrar om ens musiksmak säger någonting om en själv. Kanske, men man måste nog passera trettiostrecket innan man kan säga: "Den där musiken är typiskt honom/henne". Innan dess ändrar man smak då och då. Men när man kommer upp i ålder lite grand, då kan man i allafall se vilka artister eller grupper som fortfarande hänger med - fortfarande funkar. Ungefär som att man säger "Jag gillar verkligen Elvis". Elvis har varit död i många år, och artister har säkert både tangerat honom och överträffat, men ändå säger man: "Elvis - det är min favorit".

Jag gillar
B-52's. Jag har gjort det sedan första sekunden jag hörde dem. Det var genom en kompis som hade bott i Georgia och som återvände till sverige som jag fick möjlighet att höra dem. Jag kan ha varit ... 16, 17 kanske. Jag gillar inte allt de har gjort; egentligen lämnade jag väl dem därhän redan efter fyra skivor. Men jag kan fortfarande påstå att B-52's är "min musiksmak".

Och det var det jag ville komma till - säger ens musiksmak något om en själv? Om någon tycker att hans musiksmak är Led Zeppelin till exempel - vad säger det om denne? Säger det något alls? Ja jag har ingen aning. Här är B-52's när de körde låten "Rock Lobster" Saturday Night Live 1980. Jag gillar den som fan - vad säger det om mig?



---
Andra bloggar om:

Inga kommentarer: