fredag, februari 17, 2006

Mord heter det



Fyra år i fängelse. Fyra år av hyfsat käk, Playstationspelande och gratis styrketräning. Så mycket kostade det att döda Marcus.

Om jag får leva i fyra år till - man kan ju bli nersparkad - vad kommer jag i så fall att ha hunnit med? Jo, jag kommer att käka en hel del nudlar. Jag kommer nog hinna med lite spelande. Mitt liv kommer antagligen att utspela sig mellan punkt A och punkt B - jobbet och hemma. Gym-kort kommer jag nog inte utsätta ekonomin för.

... till fyra års fängelse vardera för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

-Men oj, dog han? Jag visste väl inte att det kunde hända när man står och matar sparkar på en liggande kille.

Det heter inte "grov misshandel" eller "vållande" - det heter mord!

---
Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Max Hobstig sa...

Det finns en uppsjö av den här typen av historier. Som den här med hagelbössa till exempel:

En vän kommer till och dig och ber om hjälp eftersom hon under lång tid förtalats, ofredats och kränkts av en av sina grannar. Den som ofredat din vän visar sig vara en politisk gruppledare i Skarpnäcks stadsdelsnämnd med uppdrag i sociala delegationen och dessutom nämndeman i Stockholms tingsrätt. Politikern som terroriserar sin granne har dessutom varit din vän sedan flera år.

Jag tog kontakt med politikern. Jag frågade om jag kunde vara till hjälp att reda ut granntvisten. Politikern undanbad sig all kontakt med den hon förtalat och kränkt. När din vän som ofredats och kränkts av politikern berättat hela sin historia tog jag hennes parti eftersom hon var den svagaste av de två.

Politikern hade som slutkläm på sin långvariga terror tagit kontakt med läraren till grannens dotter och därefter anmält sin granne till socialtjänsten. Hon "informerade" socialtjänsten att grannen sammanbodde med en alkoholmissbrukare och att det kom kända missbrukare till hemmet. Hon "informerade" socialtjänsten att mamman hade missbruksproblem som verkade ha ökat sista tiden.

Det behöver väl inte tilläggas att läraren efteråt var helt förtvivlad när hon insåg att hon låtit sig luras av politikern metoder att inhämta favörer i en privat konflikt.

Vad kunde man göra sedan socialtjänsten inte funnit några brister i grannens levnadsförhållanden och att något missbruk inte förekom? Vad kunde man göra sedan socialtjänsten försökt ordna ett sammanträffande med politikern och hennes granne för att reda ut granntvisten, där politikern dock avstod från att träffa sin granne.

Vad kunde man ha gjort sedan även jag vid två tillfällen försökt samma sak som socialtjänsten: Nämligen att ordna ett sammanträffande för att reda ut förhållandena! Vad kunde vi ha gjort när vi visste att det var politikerns egna sociala närförhållanden hon egentligen borde ha anmält, eftersom där förekom både knark, våld och grov kriminalitet.

Vi gick ut i media. Två dagar efter publiceringen fick den ofredade grannen en sten genom sitt sovrumsfönster mitt i natten. Tre dagar senare sköt man sönder min lägenhet med varghagel mitt i natten för att skrämma oss till tystnad.

Men tyst blir det inte! Så fan heller!
Klicka på hagelbössa får du se

Anonym sa...

Jobbigt läge.