tisdag, maj 30, 2006

Mobilfria zoner i t-banan

Klart med mobilfria zoner i t-banan
DN

Vilket fruktansvärt, fruktansvärt larv! Vad är det med politikerna egentligen. Vad är det som är så jävla störande - att höra nåns prat? Är det i så fall inte dubbelt så störande att höra två personer prata med varandra?

Förresten, om man nu stör sig på ljud, så är det ju bra mycket mer störande att höra musik från folks hörlurar, såna som har alldeles för högt ljud på, och man hör inte basen.

Dessutom - jag läser att man inte blir straffad för sitt mobilsnack - så kommer ändå nån bror duktig att säga till, och det skulle kunna skapa en dålig situation, som till och med kan leda till våld.

---
Andra bloggar om: ,

25 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter otroligt fånigt. Det känns som Sverige är förbudens land. Man älskar att förbjuda saker (istället för att låta människor tänka och välja själva). Jag har också undrat vad som är så farligt med mobiler, vad är skillnaden mellan att prata i mobil och föra en vanlig, riktig dialog? Läste i en tidning, en insändare (gammal tant) som svarade på det. Det är att det blir ensidigt, och på så vis jobbigt att höra på. (tjuvlyssnarjäkel!) Och det värsta var tydligen strålningen. Det finns folk som vill ha mobilförbud för de är rädda för strålningen. "Oansvarigt att prata i mobil på bussen, man strålskadar andra". Grrrrr...

Anonym sa...

Klart man vill veta vad motparten säger.... ;) *obs skämt*

Anonym sa...

Jag tycker vi ska förbjuda människor på tunnelbanan. De kan vara störande att titta på.

Anonym sa...

Men... men... men...

Det är bra att prata i tunnelbanan eftersom det är en av få stunder under dagen då man faktiskt sitter ner och har tid att prata.

Anonym sa...

Inför hjälmtvång på alla gnällspikar! I tunnelbanan och annorstädes. Jag tänker mig en hjälm som samtidigt fungerar ljudisolerande som den skyddar mot alla farliga huvudskador man kan råka ut för i all trafik, inte bara när man cyklar.

Men jag ger och jag tar: de mobilanvändare som av någon anledning inte kan låta bli att halvskrika när de talar i mobilen kan förslagsvis förses med gag-ball i korta perioder, tills de lär sig.

Martin Klasch sa...

Personligen tycker jag att mobilsnack på tunnelbanan kan vara mycket störande. Jo, Johnny, mer störande än det oftast är att två personer på tåget snackar med varandra. Dels för att de flesta tyvärr fortfarande snackar alldeles onödigt högt i mobilen och så ligger det något i vad den där tantens säger om ensidighet. Jag tror att det är rytmen i samtalet som saknas och inte så mycket frågan om tjuvlyssning. Men å andra sidan va f*n ska folk göra när tonårsbruttan sitter bredvid och i princip skriker ut pecis vad hon haft på sig och för sig och med vem?! Nog får man höra fler intima samtal, som man inte alltid vill höra, från mobilare än vanliga samtal!

Men angående förbud: nej tack! Och tillräckligt med vagnar för att ha specialvagnar det kommer vi aldrig få.

För övrigt kan mobilsnackare vara ännu värre på en buss. Om den i övrigt är tyst kan den fullkomligt domineras...

Anonym sa...

Tunnelbanan är kanske tja magstarkt men jag åker alltid i mobilfri vagn på tåg, det är otroligt tjatigt att höra folk (alltså envägskommunikation - för pratar folk med varann på tåg känns det som om de coolar ner sig, mer som ett samtal, oftare, alltså betydligt lugnare). Tendens numera: verkar som om man inte klarar av att sitta & läsa eller bara titta ut, det är ett nervöst fipplande på mobilen hela tiden - så tåg = underbart slippa mobiler. Det är de här nervösa fipplarmänniskorna som är jobbiga & de verkar växa i antal.

Coola Morsan sa...

Jag tycker förbud är larv. Över huvud taget kan jag undra varför ljudöverkänsliga envisas med kräva att allt och alla ska vara tysta. Störs man ständigt av andras normalljud och prat borde man överväga att skydda sig själv t ex med öronproppar.

Enda problemet med folk som pratar skriker och bråkar, men detta gäller ju i alla miljöer och oavsett om de skriker i mobilen eller mot människor omkring.

Coola Morsan sa...

Det enda problemet är folk som skriker och bråkar.. (så skulle det vara)

Anonym sa...

Det kommer inte att fungera. Fast jag måste erkänna att jag är erbarmeligt trött på folk som sitter och snackar i mobilen på T-banan eller bussen. Det verkar ju aldrig vara något vettigt som avhandlas :), så det är inte ens roligt att tjuvlyssna.

Fast det som är värre är alla ringsignaler :).

Annica

Anonym sa...

sofia: Galningar alltså. Hur stor strålningsradie runt en modern mobil kan det vara - några centimeter?

dawnlord: Det kan vara ganska kul att fundera på vad motparten säger, om man sitter och har tråkigt på tuben.

epeleptikern: Åtminstone fulingar. Men det är lugnt - jag brukar gå.

naseer: För att inte tala om att det faktiskt kan vara ett viktigt samtal också.

ban~ken: Gag-balls borde sitta attachade på mobiler!

p-e: I slutänden är det väl bara alweg-bana som gäller, med induviduella vagnar (vore coolt).

lovisa: Men man kan ju inte förbjuda allt (och alla) man stör sig på. Det skulle sluta med att jag var ensam på stan, och resten satt i fängelse.

c m: jag tycker att man ska förbjuda bärbara datorer i t-banan. Fan, man måste ju stå alldeles bakom dem för att se vad de pysslar med för snusk.

annica: Om nåt är störande på t-banan så är det feta människor. Jag har inget emot dem (tvärtom), men de begränsar ens eget sittutrymme. Men jag vill inte förbjuda ändå.

Anonym sa...

Den som konstruerar och säljer en hjälm som skyddar mot strålning, skitsnack och socialt liv kommer att kunna tjäna sig en hacka.

Anonym sa...

Anna: Jag tycker att de som är oroliga ska klä in sina skallar med folie.

Anonym sa...

Mobilsnack i offentliga rum känns oftast som ett inverterat integritetsbrott!

Håller med p-e fronning.

Anonym sa...

bert: Jomenvisst kan det vara irriterande, men det är ju så enormt mycket som är det.

Anonym sa...

Johnny: Jag har ju råkat ut för de här Mobilpoliserna tidigare...

http://peko.se/blogg/2005/11/07/mobilpolisen_samarbetar_de_med_tvattstug/

Frukansvärt...och tvättstugemaffian ligger säkert bakom det här med...

Anonym sa...

Bengt: "Jag tror inte mobilpolisen skulle ingripa när en annan människa blir misshandlad." - det tror inte jag heller. Faktiskt.

Anonym sa...

"bert: Jomenvisst kan det vara irriterande, men det är ju så enormt mycket som är det."

Jaa - T.ex. när du säger så där! Så att man får tänka efter.

:-)

Anonym sa...

Hrmm.. om jag minns rätt så borde starkströmmen i rälsen stråla enormt mycket mer än mobilerna.. Fattar inte hur man kan prata om elöverkänslighet i sammanhang med mobiler i tunnelbanan...!

Anonym sa...

Johnny, jag håller med du. Och jag säger: Våga Vägra Mobilfria Zoner!.

Jag önskar de införde förbudet imorrn så jag redan då kunde hånskratta åt vilken obefintlig effekt förbudet kommer få.

Anonym sa...

bert: Jag antar att vi alla, och till och med jag ibland kan upplevas som irriterande. ;-)

locr: Håller med.

å-micke: jag ska också prata på!

Martin Klasch sa...

Jag tycker det är en hänsynsfråga. Nu råkar det ju vara så att många människor tycker det är besvärande med mobilsnack i lokaltrafiken och då är det väl rimligt att de andra åtminstone försöker begränsar sig och lär sig snacka tystare? Eller är ni samma egoistiska och hänsynslösa människor som står utanför dörren på perrongen och ska tränga er in innan folk fått kliva av? :) Kan vi inte försöka vara snälla och goa och samsas om de gemensamma utrymmena på ett civiliserat och trevligt sätt? Då behövs inga löjliga och verkningslösa förbud :) Nej, fram för mer artighet och snällhet i vårt samhälle! :D

Anonym sa...

P-E: Jag är normalt rätt trevlig och ödmjuk mot folk, men som jag skrev så är det ju så många saker som stör. Mobiler stör inte mig, men väl människor som nyss har rökt. jag måste typ byta vagn när de kommer. Men jag vill ju inte förbjuda dem.

Martin Klasch sa...

Ja, dom som just rökt ja!!! De borde fimpas!! Nä, som sagt - inga förbud! Men ömsesidig hänsyn, snällhet och god uppfostran! :D

Anonym sa...

P-E: Okej, vi säger det då. :-)