lördag, maj 05, 2007

Anonym bloggfantasi

Förbjud anonymiteten bland bloggarna, föreslår Marcus Birro. Kanske inte helt jätteallvarligt, utan säkert skrivet i affektion (över att L Skugge känner sig tvingad att sluta blogga).

Jag varken tror att det går att förbjuda anonymiteten, eller att ens någon på allvar skulle vilja det. De anonyma bloggarna utgör ju sjäva kroppen i bloggosfären, fyllningen, den stora massan.

En anonym blogg är antagligen den bästa säkerhetsventilen man kan ha. Och vem vet - att kunna skriva anonymt i en blogg kanske har förhindrat både självmord och mord. En anonym blogg kan säkert ersätta psykofarmaka i vissa fall.

Jag fantiserar ibland över att skaffa mig en anonym blogg. Det skulle vara härligt. Jag har till och med kommit på ett namn (som inte blir anonymt eftersom jag skriver det nu. Men det var ändå rätt dåligt): "Frisbee för vänsterhänta".

Men det är bara en fantasi. Ungefär som när folk har självmord som en sista öppen dörr som hjälper dem att håll ut (ja jag vet att det inte går att jämföra). Men tänker jag nyktert på fantasin vet jag att det skulle spricka på: 1. Jag är rätt fåfäng på ett löjligt vis - jag vill vara igenkänd. 2. Jag skulle inte få några kommentarer eftersom folk inte kände till mig, och kommentarerna är ju själva bränslet för mig.
----
Andra bloggar om:

8 kommentarer:

rigg sa...

Jag har faktiskt en helt anonym blogg, eller rättare sagt en reggad adress. Har inte gjort nån postning där (det ligger två tre stycken i utkast) men jag skapade den bloggen just som en ventil när jag höll på att pysa över. Bara vetskapen att den finns är rätt skön.

stationsvakt@gmail.com sa...

rigg: Jag har också ett par såna, men jag har glömt adresserna och lösenorden.

Anonym sa...

Jag har ännu ingen anonym blogg, men om jag skulle skaffa en, så skulle jag ljuga så mycket på den att den därför skulle bli uppmärksammad. Det finns flera exempel på att det fungerar, och det är lika kul att läsa upprörda kommentarer på sådana bloggar som själva inläggen.

På min ordinare blogg så ljuger jag inte, och därför är det inte många som bryr sig om den...

Vad är det för fel på folk egentligen?

stationsvakt@gmail.com sa...

berka: Antagligen måste man ljuga, eller åtminstone överdriva. Man måste nog tänka som de som gör löpsedlar.

John Eje Thelin sa...

Skugge slutar "blogga"? *Jubel*

Kanske är dags att börja själv igen, då.

stationsvakt@gmail.com sa...

John: GÖR DET!

Unknown sa...

Du är den första jag hittat som är inne på mitt spår!

Här hittar du min egen syn på saken, om du är intresserad av nåt bortom skönt att kärringen slutar blogga och för de anonyma kommentatörerna till schavotten genast.

stationsvakt@gmail.com sa...

lisa: läste. japp, samma linje ungefär. Bra skrivet tycker jag.