måndag, november 26, 2007

Farväl LP:ar

Rensar ur en hyllvägg som har blivit alldeles för tung. En hel del ska ner i källaren. En del ska slängas. Skivorna ska ner. Dessa stackars LP:ar - vissa finns i form av mp3 numera, men andra ska förpassas till mörker och glömska - troligen för alltid.

Hej då Annabel Lamb, Graham Parker, Susanne Alfvengren - gjorde ni mig lycklig en gång i tiden? Jag minns faktiskt inte. Jag har svårt att tänka mig det.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 kommentarer:

Plastfarfar sa...

Pågår det inte nån slags vinyl-revival nu? Jag har inte sett så många skivspelare i butikerna på flera år, och ett band är inte ett band om de inte finns på vinyl. Du kanske skulle lägga ut dom på Tradera i stället:

1,5 hyllmeter LP-skivor med det bästa från tre decennier. Alla eller ingen för lägstabudet 2.000:-

Skivlista? Glöm det

stationsvakt@gmail.com sa...

pf: Nä, jag har inte hjärta att göra mig av med dem. De får stuvas undan istället.

Din vän sa...

De är säkert värda en hel del. Du ska försöka sälja dem eller spara och sälja när de är ännu värdefullare.
RS
kulturbloggen.com

rigg sa...

Själv har jag funderat på att skaffa vinylspelare i flera år nu, det är dock en sån där tanke som aldrig kommer längre än en tanke - den ligger alltid för lång ner på prio-listan. Tyvärr.

stationsvakt@gmail.com sa...

RS: De har ju ändå ett litet visst affektionsvärde.

rigg: Det finns tydligen hyfat billiga på Claes Ohlsson, har jag hört.

Anonym sa...

Nej, nej, jag kommer absolut att ssnffa en "old-style" grammofon ganska snart - inte haft någon på flera år, men jag köper en del LP på ebay och andra håll, har desutom en binge gamla skivor i bra skick som man knappast kunnat avlyssna på länge (de är parkerade hemam hos föräldraskapet). Gamla livealbum, Abba, Yes, Peter Gabriel, Beethoven, Helmut Walcha, ett par operaboxar...Men visst, jag köper (och kopierar) mera cd idag.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus:
http://tinyurl.com/2jtnuu