onsdag, januari 09, 2008

En tragedi

Den här Rödeby-tragedin, alltså, den är just bara tragisk - från alla håll och vinklar man än betraktar saken. Desutom blir man ju så jäkla kluven inför't; klart man ska ha rätt att försvara sig själv och sin familj - klart att en så ung människa inte ska behöva dö.

Den som är en skräck och en plåga för den ena kan naturligtvis vara en älskad vän för andra. Och en son. Många i den åldern är riktiga typer, men som i många fall växer till sig och ändrar stil som äldre. Och nu kommer minneshyllningarna på YouTube.



Samtidigt kan man fråga sig: får nittonåringen och hans familj några videohyllningar?
---
Läs även andra bloggares åsikter om

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det sades i morse på radion att det förekommit hyllningar på internet till pappan som sköt. Jag har inte kollat själv. Tycker det inte finns någon att hylla i det här fallet, bara folk att tycka synd om.

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Jovisst, såna förekommer ju redan - fast bara i skriftlig form, vad jag vet. Men de är nog ofta bara reaktionära Charles Bronson-aktiga uttryck, utan äkta känsla för vad den där familjen fick gå igenom.

John Eje Thelin sa...

Ändrar stil som äldre? Knappast. Möjligen tonar ned sig en aning. Är man som tonåring så empatistörd att man dödshotar folk och trackar dem som grabben här verkar ha gjort så blir man aldrig riktigt frisk. Tyvärr så är det så.

Därmed inte sagt att han förtjänade att dö, för all del.

Anonym sa...

Det är som sagt en tragidi från alla håll sett. Det som man kan säga är väl att såväl samhälle som föräldrar brustit i sitt ansvar å det allra grövsta. Samhällets ansvar faller tungt eftersom de helt klar kände till vad som pågick utan att agera.

stationsvakt@gmail.com sa...

john: Fast det finns ju gott om exempel på gamla mobbare som helt ändrar stil. Fast det, som du säger, kanske inte är så vanligt.

björn: Hela situationen är knasig. Samhället brast mest tycker jag. Dewt kommer alltid att finnas människor som utsätter andra för en massa skit, och samhället har ju tagit över ansvaret för vedergällning och beskydd, och om de inte tar det ansvaret - vad fan ska folk göra?